לשכת המסחר ירושלים ומת"ק עזה מקדמים תוכנית עבודה לקידום המסחר והכלכלה בעזה, כך סוכם בין נשיא לשכת המסחר ירושלים דרור אטרי ומפקד מת"ק עזה אל"ם איאד סרחאן
ביום שני 13.7.20 התקיים מפגש בין מפקד מת"ק עזה אל"ם איאד סרחאן וצוות הפיקוד במת"ק לבין נשיא לשכת המסחר ירושלים מר דרור אטרי וצוות הלשכה, שהמטרה קידום שיתוף פעולה לפיתוח כלכלי בין העסקים בישראל ועזה.
לקחו חלק: *סגן מפקד מת"ק עזה, סא"ל עבדאללה חלבי * ראש מדור כלכלה, רב סרן אנואר ראנוב * עוזרת רמ"ק עזה, סגן ליאור חזן *מתאם מסו"ת ציון חמדי
מנהלת התיאום והקישור (מת"ק) לעזה אמונה על יישום המדיניות האזרחית של ממשלת ישראל כלפי רצועת עזה. היחידה כפופה ליחידת המתפ"ש וממוקמת בסמיכות למעבר ארז דרומית לאשקלון ובסמוך לקיבוץ יד מרדכי. היחידה פועלת בתיאום עם נציגי הרשות הפלסטינית ברצועת עזה וכן מול ארגונים בינלאומיים הפועלים בעזה על מנת ליישם ולקדם את המדיניות האזרחית למול האוכלוסייה ברצוע.
המדיניות האזרחית מושפעת הן מהמצב הביטחוני והן מהמצב האזרחי-הומניטארי השורר ברצועת עזה וכל זאת תחת שיקולי הביטחון של מדינת ישראל ובתיאום עם גורמי הביטחון וכן הגורמים המקצועיים במשרדי הממשלה הישראליים השונים. המדיניות האזרחית מיושמת הלכה למעשה במדיניות תנועות תושבים, טובין, קידום פרויקטים, תשתיות חיוניות (מים, חשמל, ביוב ותקשורת) ועוד.
ביחידה פועלים בנוסף, קציני מטה אזרחיים, נציגי משרדי הממשלה השונים (כגון בריאות, חקלאות, תחבורה, מסחר ותעשיה ועוד) אשר מתאמים את פעילות משרדי הממשלה השונים במסגרת פעילות המתפ"ש והמת"ק, ליישום המדיניות האזרחית כלפי רצועת עזה, כפי שנקבעת ומונחית על ידי הדרג המדיני והצבאי.
בין היתר, מתאמת היחידה את הפעילות והתנועות בשני המעברים הממוקמים בין ישראל לרצועת עזה, 'מעבר ארז' המהווה מעבר הולכי רגל ורכב ו'מעבר כרם שלום' המשמש למעבר טובין וסחורות מישראל לרצועה ולהיפך, שני המעברים מופעלים בפועל על ידי רשות המעברים היבשתיים במשרד הביטחון (רמי"ם).
לשכת המסחר ירושלים ומת"ק עזה סיכמו על הקמת צוות משותף לקידום תוכנית עבודה, שתהווה בסיס לפעילות הצדדים בארבעה תחומים עיקריים: * טקסטיל * ריהוט * צעצועים * טואלטיקה, מוצרים חד פעמים ונייר
עסקים ישראלים יכולים לקדם שיתוף פעולה עסקי עם יצרנים בעזה לאור העובדה כי עלות המוצר הינו נמוך עקב עלויות הנמוכות של היצור והעסקת כ"א וכן, פתיחת הזדמנויות עסקיות לישראלים כזכיינים למפעלים מעזה ו/או כיבואנים המעוניינים לספק סחורות ברשות הפלסטינאית באמצעות בעלי עסקים מורשים ע"י משרד הביטחון .
נשיא לשכת המסחר דרור אטרי: " לשכת המסחר ירושלים פועלת רבות בשנים האחרונות לקידום גשר של שלום כלכלי בין ידידינו בעולם לרבות עם 15 מדינות עמן יש ללשכה הסכמי סחר ושיתופי פעולה, כגון: סין, הודו, פיליפינים, גואטמלה, מיאמי, נויורק, קוסטה ריקה, ועוד.. שהובילו להעמקת קשרי הידידות, המסחר והכלכלה בין המדינות. ונשמח לעשות כן, גם עם שכנינו הפלסטינאים.
אנו מניחים בצד כל שיקול פוליטי ורואים בפלסטינים בעזה פרטנרים לקידום עסקים משותפים ונשמח לעשות זאת כאמור בשיתוף עם מת"ק עזה. אני גאה לשבת כאן אתך ידידי אל"ם איאד ולראות את ישראל היפה דרכך, כשאני שומע את דבריך והחשיבות אותה הנך רואה בקידום הכלכלה העסקית בין ירושלים ועזה, בין ישראל לראשות הפלסטינאית, אני גאה לראות את האנושיות והבנה שבך כמפקד בצבא הגנה לישראל, לחשיבות בפיתוח כלכלי לחיזוק ביטחונה של ישראל באמצעות חיזוק ביטחון הכלכלי של עזה דרך קידום שיתוף פעולה עסקי עם חברנו במגזר העסקי בישראל. אין זה מובן מאליו ואני מברך אותך על כך. "
מפקד מת"ק עזה אל"ם איאד סרחאן: " לשכת המסחר ירושלים מהווה עבורנו כתובת חשובה לפיתוח כלכלי בעזה ובכוונתנו לפעול יחדיו לקידום המסחר בין הפלסטינים והעסקים בישראל, בשנתיים האחרונות קידמנו הרבה צעדים אזרחיים לעזה, המצב הכלכלי מאוד משפיע על המצב הביטחוני, אנחנו פועלים להקל על המצב הכלכלי במסגרת המדיניות ונשמח לבנות יחדיו מתווה לפיתוח כלכלי בעזה. עזה לא כמו איו"ש, בעזה מי ששולט זה ארגון החמאס, והנגישות היא לא קלה ולא כמו באיו"ש, אז העבודה קצת מאתגרת.
אני תמיד מסתכל על הגזרה שאני משרת בה שאני בא לשרת שתי אוכלוסיות, ישראלית ופלסטינית, להבין את המורכבות האזרחית ולעזור לאוכלוסייה כמה שאפשר, כלכלה וביטחון אחד משלים את השני, כשהמצב הכלכלי טוב המצב הביטחוני משתפר.
אנחנו נמצאים בשיח מול כל מיני גורמים שאנחנו עובדים מולם ברשות הפלסטינית, ישנה ועדה שאני עובד מולה ודרכה מקדמים הרבה דברים, עזה זה שני מיליון מאה וחמש אלף תושבים, שגרים מאוד צפוף, והמצוקות האזרחיות הן לא קלות, מצב כלכלי קשה ואחוז גבוה של אבטלה, גם מלפני הקורונה כ 42 % מהאוכלוסייה מובטלים, ואני רואה חשיבות רבה לקדם את הכלכלה בעזה בכדי להקל על האזרחים שנמצאים בקושי כלכלי עמוק ולכם בלשכת המסחר ירושלים יש את הקהילה העסקית הבכירה ביותר בעולם שיכולה ליהנות מהסוחרים והמפעלים בעזה, ומכאן החשיבות לבוא ולפעול יחדיו לביסוס הכלכלה בין הצדדים."