מאז כניסתה לתוקף של הרפורמה ברישוי עסקים, חלו שינויים מרחיקי לכת לטובת האזרח בכל הנוגע לרישוי עסק.
הלשכה למסחר ירושלים (ע"ר) מחויבת לסייע לחבריה באזור ירושלים ובסביבתה ליזום עסקים חדשים ולקדם את עסקיהם הקיימים. בבואנו להקים עסק חדש בירושלים, דרך המלך מורכבת מכמה שלבים:
- איסוף מידע ובדיקת ייתכנות. לפני שמתקשרים באי אלו חוזי שכירות או חוזים מול ספקים, מומלץ לעשות בדיקה יסודית בדבר תנאי הרישוי של העסק אותו ברצונכם להקים. זאת על מנת לוודא כי העסק חייב ברישיון ובמידה שכן – באיזה מסלול רישוי יש לפעול – מסלול מהיר, מסלול רגיל או מסלול מורכב. ניתן לבצע בדיקה זו באמצעות עיון ברשימת עסקים טעוני רישוי בירושלים וכן באמצעות הגשת בקשה למידע מקדמי.בהינתן שהעסק העתידי מותר ברישוי בירושלים, יש להכנס למפרט האחיד בדבר הדרישות החלות על עסקים בכל התחומים לצורך קבלת רישיון עסק.לאחר מכן, מומלץ לבדוק את חבות הארנונה של העסק העתידי ולוודא שהוא נכנס במסגרת סיווג הארנונה שחשבתם שיחול עליו. למשל, אם מדובר בבית תכנה או בחברת הייטק אפשר שהעסק יהיה זכאי למגוון הטבות והנחה בארנונה. אם הנכס צפוי לעבור על ידכם שיפוץ או בניה, ניתן ואף רצוי להגיש בקשה להנחה בארנונה עבור נכס ריק.
- לאחר שערכתם בדיקה מקיפה ויסודית אודות תהליך הרישוי של העסק שלכם, ניתן להתחיל במלאכת הרישוי מול עיריית ירושלים. הגשת בקשה לרישיון עסק בירושלים יכולה להיעשות באתר האינטרנט של העירייה, שם ניתן גם לעקוב אחרי התקדמות התהליך. על פי העירייה, בהליכי רישוי מזורזים, ניתן לקבל רישיון עסק תוך חמישה ימים בלבד. ללא ספק צעד חשוב מאד בקידום עסקים בעיר.
- תהליך הגשת הבקשה כולל הגשת מסמכים, תכניות העסק, תשלום אגרות רישוי וקבלת אישורים מתאימים מבוחני רישוי באגף רישוי עסקים בעירייה. התהליך כולו מפורט בקישור המופיע בסעיף ד'.
בהצלחה!
לשכת המסחר י-ם דואגת לעדכן את חבריה בהלכה הפסוקה, ובהתפתחויות חשובות בעולמות המשפט והעסקים. יחד עם זאת, אין האמור לעיל מהווה יעוץ משפטי ואין האמור מהווה תחליף לייעוץ משפטי. בכל מקרה של ביצוע פעולה משפטית ולצורך קבלת החלטה מושכלת, אין להסתמך על האמור ויש לפנות ייעוץ מקצועי מעו"ד.