ב-26.7.2018 פורסם ברשומות "חוק פנייה לגופים ציבוריים באמצעי קשר דיגיטליים", שמחייב גופים ציבוריים לאפשר לפנות
אליהם באמצעי קשר דיגיטלי כמו אי-מייל.
ביום שישי הקרוב, 26.7.19 , שנה לאחר שאושר ונכנס לספר החוקים של מדינת ישראל, חוק הפקסים שיזמו ח"כ שרן השכל ויו"ר הקואליציה לשעבר ח"כ דוד ביטן (הליכוד) ייכנס לתוקף באופן רשמי. חוק הפקסים יחייב את משרדי הממשלה וגופים ציבוריים כגון בתי חולים, ביטוח לאומי, קופות חולים ועוד, לאפשר לציבור יצירת קשר במייל, ולא בפקס כפי שהיה עד היום. "הגיע הזמן להתקדם ולעשות התאמות לעידן הטכנולוגי של ימינו – אנחנו בישראל 2019. כולם עובדים במיילים, פקסים הם נחלת העבר", אמרה ח"כ השכל.
לדבריה, גוף ציבורי יאפשר עתה לכל אדם לפנות אליו באמצעי קשר דיגיטלי – כך נוסח החוק כפי שפורסם בספר החוקים. השכל ציינה כי המשמעות היא "שאפשר להגיד להתראות לפקסים, שהיו פופולריים בשנות ה־90, וכעת, בעידן שבו כולם עובדים דרך מיילים בצורה פשוטה ומהירה, השירותים עבור הציבור יהיו נגישים יותר ויקלו את הביורוקרטיה".
עוד אמרה השכל: "שמים סוף לתירוץ הביורוקרטי 'לא קיבלנו את הפקס שלך'. עכשיו זה בהחלט רשמי, ניצחנו במאבק להוצאת הפקסים מהשירות הציבורי, וכעת ייכנס לתוקף השימוש בדואר אלקטרוני. באומת הסטארט־אפ 2019, המגזר הציבורי והמשרדים הממשלתיים נתפסים כבדים ומיושנים, והממשק איתם מסורבל".
אבל גם אחרי שאושר החוק , הוא עדיין לא יפטור אותנו מלחיצת כפתור על מכונה מרעישה. קודם כל, כי הוא נותן בחירה בין פקס לאמצעי דיגיטלי כמו מייל, אתר או אפליקציה. אבל מלבד זה, הוא לא יחול על כל הגורמים הרלוונטיים, הבנקים , חברות הביטוח ובתי המשפט מחוץ למגרש החוק.
מי הם הגופים שכלולים בחוק?
1. משרדי ממשלה
2. צה"ל משטרת ישראל, שב"ס ושירותי הכבאות
3. הרשויות המקומיות
4. לשכת הנשיא
5. הכנסת
6. מבקר המדינה
7. קופות חולים ובתי חולים ציבוריים