לשכת המסחר ירושלים וכל זכות מקדמים שיתוף
פעולה להנגשת המידע לחברנו בקהילה העסקית
לשכת המסחר ירושלים וכל זכות – אתר המידע המקיף לזכויות עובדים ומעסיקים תושבי ישראל סיכמו על קידום שיתוף פעולה להנגשת המידע לחברנו במגזר העסקי בישראל, ע"י הקצאת מדור מיוחד באתר הלשכה אשר יעודכן כל יום באופן שותף אודות הנחיות משרד הבריאות , הודעות ראש הממשלה והתקנות בנושא הקורונה שיועברו מאתר כל זכות ואשר יגובשו ע"י לשכת המסחר ירושלים לרבות עדכוני המענקים לעצמאים והעסקים עליהם הודיע המדינה.
***********************************************************************
עדכון לעצמאים והעסקים בישראל: נכון ליום (9.11.23)
====================================================================================
הוראות מיוחדות וסדרי הצבעה לבוחרים השוהים בבידוד בית
|
==================================
משרד הבריאות מעדכן: חובת הבדיקות בנתב"ג תסתיים ב-20 במאי 2022
נוסעים שינחתו בנתב״ג החל מיום 20.5.22 לא יחוייבו לבצע בדיקת PCR – כך הודיע ביום א' (8.5.22) שר הבריאות ניצן הורוביץ, בסיכום עם ראש הממשלה נפתלי בנט.
ההחלטה התקבלה לאור הירידה בנתוני התחלואה ובתום דיונים שהתקיימו בין גורמי המקצוע במשרד הבריאות ואנשי רשות שדות התעופה. סוכם כי גורמי המקצוע יגבשו מנגנון לשימור כשירותו של מערך הבדיקות בנמל התעופה בן גוריון, כדי לאפשר את הפעלתו מחדש במהירות, באופן מלא או חלקי בעת הצורך.
בנוסף, שר הבריאות ויו״ר ועדת חוקה, ח״כ גלעד קריב, סיכמו כי החל מיום ג׳ הקרוב זרים הטסים לישראל יורשו להיבדק גם בבדיקת אנטיגן בטרם העלייה למטוס (ולא רק ב-PCR). תייר שיבחר בחלופת האנטיגן יידרש לבצע את הבדיקה ב-24 השעות שלפני ההמראה לישראל.
=====================================================================================
החל ממוצ"ש 23.4.22 : תבוטל חובת עטיית מסכות בחללים סגורים
שר הבריאות וראש הממשלה החליטו על הסרת ההגבלה – החל משבת הקרובה • ההנחיה תבוטל בכלל החללים הסגורים, למעט מקומות עם פוטנציאל הדבקה גבוה כמו בתי חולים ודיור מוגן
אחרי יותר משנתיים של מגפה זה קורה: ראש הממשלה נפתלי בנט ושר הבריאות ניצן הורוביץ הודיעו על ביטול חובת עטיית המסכות בחללים סגורים החל ממוצאי שבת 23.4.22 .
בהתאם להחלטה תבוטל החובה לעטיית מסכות במקומות סגורים , למעט במקומות בעלי פוטנציאל הדבקה גבוה: בתי חולים, מוסדות מגן אבות ואימהות, טיסות, ואדם הנמצא בדרכו לבידוד. ההנחיה החדשה תיכנס לתוקף בשעה 20:00, והיא כפופה לאישור ועדת הבריאות של הכנסת. זאת בעקבות הירידה בתחלואת הקורונה בישראל.
=====================================================================================
חוגגים את ליל הסדר ביחד, ושומרים על הבריאות
השנה 4/2022 נחגוג ביחד, בחיק המשפחה והאנשים שאנחנו הכי אוהבים. כדי שיהיה לנו חג שמח באמת, משרד הבריאות מבקש להדגיש כי חשוב שנזכור שהקורונה עדיין כאן, ושעלינו להיות זהירים ולהגן על הפגיעים ביותר מפני האומיקרון.
כדי שנוכל לחגוג בראש שקט וכדי שלא נחווה עלייה נוספת בתחלואה בעקבות המפגשים המשפחתיים, חשוב מאוד להקפיד:
- בני 60 ומעלה
לנצל את הזמן שנותר כדי להשלים חיסון רביעי, שמעלה את ההגנה מפני תחלואה קשה ותמותה עד פי 4.
אם עברתם את גיל 60 גשו להתחסן. אם יש לכם קרובים בגיל הזה – עודדו אותם לעשות זאת ולהגיע מוגנים יותר לחג. - כולם
לפני ארוחת החג – מבצעים בדיקת אנטיגן ביתית ומוודאים שלא חיוביים לנגיף.
אם לא מרגישים טוב – נשארים בבית. שומרים על סבא וסבתא ועל אנשים בסיכון.
זו המשמעות של להמשיך לחיות לצד הקורונה.
חג שמח, משרד הבריאות
לשכת המסחר ירושלים מצטרפת לקריאת משרד הבריאות להישמר גם בחג ולפעול עפ"י הנחיות משרד הבריאות ומאחלת לכל חברותי וחבריה בריאות איתנה, שגשוג אישי, מקצועי, כלכלי ועסקי
=====================================================================================
התו הירוק לקראת ביטול?
האם התו הירוק לקראת ביטולו?… רבים בממשלה בראשם שר האוצר חושבים כין מקום עוד לתו הירוק, ליברמן: "אין היגיון רפואי ואפידמיולוגי בתו ירוק, ועל כך מסכימים מומחים רבים", הוא צייץ בטוויטר. "מה שיש זו פגיעה ישירה בכלכלה, בתפקוד היומיומי ובנוסף תרומה לא קטנה לפאניקה בציבור. אני פועל מול כל הגורמים על מנת לבטל את התו הירוק ולשמור על שגרת חיים נורמלית לכולנו".
לצד שר האוצר הצטרפו בכירים בכנסת ובממשלה שהודיעו כי בכוונתם להביא לביטול התו הירוק, ביטול התו נידון אף במשרד הבריאות בשל העובדה כי שיעור המחוסנים שנדבקים בזן האומיקרון מזנק וגם בבתי החולים כמות המחוסנים שמגיעים לאשפוז עולה. שאלת ביטול או שינוי התו הירוק נידונה גם בישיבתו האחרונה של קבינט המומחים המייעץ לממשלה במשבר הקורונה, וזה המליץ בשלב זה להמשיך במדיניות הנוכחית – אך הוסיף כי בהמשך יהיה מקום לדון בהחלפת התו הירוק בתו סגול בחלק מענפי המשק, או לשלב בין השניים.
בלשכת המסחר ירושלים מאמינים כי אין מקום לתו הירוק בזמן שביטלו את הבידודים לילדים שאף החלטה זו מבורכת, הגיע הזמן שנחזור לשגרה ונתחיל כולנו כאחד לקחת אחראיות ולשמור על הבריאות שלנו של ילדינו ולאפשר למשק להמשיך בשגרת יומו ולעסקים לעבוד.
=====================================================================================
החל מיום שישי 17.12.21 : תו ירוק בקניונים והקלות בנתב"ג
בדיון בהשתתפות רה"מ, שר הבריאות והמומחים נקבע כי כניסה למרכזי הקניות ייסרק התו הירוק ויינתן צמיד יומי לזכאים. כמו כן, מחוסנים השבים ממדינות אדומות יופנו לבידוד ביתי בן שבוע, ולא למלונית. התקנות ייכנסו לתוקף בכפוף לאישור הממשלה
השינויים, שייכנסו לתוקף ביום שישי (17.12.21) בכפוף לאישור הממשלה, יהיה החלת תו ירוק בקניונים ובמרכזי המסחר. על פי המתווה, הזכאים לתו ירוק יצטרכו להציג אותו בכניסה, ולאחר שהמאבטחים יסרקו אותו, יינתן להם "צמיד זכאות" יומי, אותו יענדו במהלך השהות. ההגבלות יחולו גם על ילדים, שלא יכולים להתחסן.
כמו כן, מחוסנים ומחלימים שישובו ארצה ממדינות אדומות, יוכלו לחתום על "הסכמון" לאחר ביצוע הבדיקה בנתב"ג, ובכך יוכלו לקיים את הבידוד בבית ולא במלונית. זאת, לעומת לא מחוסנים שייאלצו לקיים את הבידוד במלונית עד לקבלת תוצאת הבדיקה בנתב"ג, ולאחר מכן יועברו לבידוד ביתי למשך שבוע.
הכללים יוחלו על מתחמי המסחר הסגורים שגודלם מעל 10,000 מ"ר. צבע הצמיד ישתנה בכל יום והזכאים לענוד אותו יוכלו להסתובב בצורה חופשית במתחם. מלבדם, תותר כניסה לאנשים שאינם זכאים לתו ירוק, אך ורק לטובת כניסה למקום שירות חיוני, כגון בתי מרקחת.
אעדכון בוצע ע"י אגף הדוברות של לשכת המסחר ירושלים ובאדיבות אתר וואלה, ראו קישורים מצורפים לכל החדשות ועדוכני הקונה בלינקים המצורפים:
=====================================================================================
קבינט הקורונה החליט: בלי הקלות ומבצע אנטיגן חדש
למרות העלייה במקדם ההדבקה השרים החליטו שלא להטיל הגבלות חדשות ולהאריך את התו הירוק הקיים • רה"מ בנט דרש: בדיקת אנטיגן במערכת החינוך לאחר חופשת החנוכה
בלשכת המסחר ירושלים ממשיכים להנגיש לכם את כל המידע הדרוש על כל התפתחות בדבר חדשות ועדכוני משרדי הממשלה. מצורף לינק לאתר משרד הכלכלה והתעשייה , לשכת המסחר ירושלים שבה וקוראת לכל חברותנו וחברנו בעלות ובעלי העסקים, לפעול בהתאם להנחיות משרד הבריאות ולשמור על בריאותכם ובריאות משפחותיכם ולקוחותיכם.
באתר זה תמצאו מידע על התנאים לפעילות עסקים, שמטרתם למנוע הדבקה בנגיף הקורונה. עסקים המעוניינים לפתוח את שעריהם, יבדקו כי עמדו בכל התנאים הנדרשים, הן בנוגע להעסקת עובדים והן בנוגע לקבלת לקוחות, ובמידת הנדרש ימלאו את טופסי ההצהרה.
לתשומת לבכם, קיימים שני טופסי הצהרה: "תו סגול לקבלת קהל" עבור פתיחת חנויות ומסחר וקבלת קהל, אשר יישלח לרשות המקומית והעתק יישלח לבית העסק, ו"תו הסגול להעסקת עובדים" אשר יישמר בבית העסק בלבד. ייתכן שיהיה עליכם למלא את שניהם.
בתי העסק יהיו נתונים לביקורות של פקחים, כדי לוודא עמידה בתנאים המחייבים. הקפידו על הכללים וביחד נציל חיים!
נמשיך להיות כאן עבורכם !!!
לשכת המסחר ירושלים מאחלת לכל חברותינו וחברנו במגזר העסקי וידידינו בעולם
שנה אזרחית טובה ובריאות איתנה
==============================================================
בצל העליה במקדם ההדבקה – קבינט הקורונה התכנס (שלישי 23.11.21 ) כדי לדון במצב התחלואה. בתום הדיון השרים החליטו לקדם מבצע הסברה ארצי שיגדיל את היקפי ההתחסנות, על מבצע בדיקות אנטיגן לתלמידים לאחר חופשת החנוכה והארכת מתווה תו הירוק הקיים בשבועיים נוספים, עוד הוחלט
- להאריך את התקנות המיישמות את מתווה התו הירוק ומגבלות התפוסה בחללים סגורים בשבועיים נוספים, בכפוף לאישור ועדת החוקה של הכנסת
=================================================
קבינט הקורונה אישר את הרחבת ההגבלות והתו ירוק
עקב העלייה המשמעותית בנתוני התחלואה והמאמץ לבלום את התפשטותה, אישר קבינט הקורונה את הרחבת התו הירוק.
החל מיום ראשון הקרוב, ה-8.8.21, יחול מתווה התו הירוק – בכל כמות משתתפים – באולמות וגני אירועים, כנסים, אירועי תרבות וספורט, בישיבה בבתי אוכל, במכוני כושר וסטודיו, בתי מלון, בתי קולנוע. כמו כן, יחול התו בבתי תפילה בהם מעל 50 מתפללים.
במתחמים בהם פועל תו ירוק, תתאפשר כניסה עבור מחוסנים ומחלימים או באמצעות בדיקת קורונה שלילית.
בשלב זה ימשיך לחול התו הירוק אך ורק על בני 12 ומעלה, אולם החל מיום שישי 20.8.21, יחול התו הירוק מכל גיל. החל מיום ראשון הקרוב אדם שלא התחסן יורשה להיכנס למתחמים בתו ירוק רק באמצעות הצגת בדיקה מהירה שבוצעה 24 שעות לפני מועד הכניסה. בדיקות מהירות לא יבוצעו בקופות החולים אלא במתחמי בידוק ייעודיים, ומימון הבדיקה יהיה על חשבון הנבדק (מעת שיחול התו הירוק גם על בני 1-12, בדיקות מהירות עבורם יהיו ללא תשלום).
התו השמח נותר בתוקף, ללא שינוי במתווה (ילדים יוכלו להיכנס באמצעות בדיקת PCR שבוצעה בקופת החולים או בתחנת פיקוד העורף, וזאת עד ליום 20.8.21).
=====================================================================================
החל מתאריך 29.07.21 חלה חובה על עסקים לפעול בהתאם למתווה התו הירוק, על מנת להקל עליכם ריכזנו עבורכם את מתווה התו הירוק בהתאם להוראות משרד הבריאות ומשרד הכלכלה והתעשייה.
עסקים בתו הירוק
אירועים או מתחמים ברשימה הבאה, שבהם תפוסה של מעל 100 איש במתחם כולו (כולל העובדים), נדרשים לבדוק תו ירוק או תוצאה שלילית לקורונה לנכנסים מגיל 12 (כניסת ילדים עד גיל 12 אפשרית ללא בדיקת קורונה):
- מקומות שמפעילים אירועי ספורט ותרבות (כולל בתי קולנוע, הופעות, מוזיקה ומחול)
- חדרי כושר וסטודיו
- בתי מלון
- מסעדות, ברים ובתי קפה במבנה (בשטח הפתוח אין צורך בתו ירוק כלל)
- כנסים המתקיימים לגמרי בשטח פתוח (כנסים במבנה – ראו "תו שמח")
- גני אירועים או מקומות ציבוריים שבהם מתקיימים אירועים, שמחות או מסיבות רק בשטח הפתוח (אירועים במבנה – ראו "תו שמח")
עסקים בתו השמח
"תו שמח" הוא שילוב של "תו ירוק" למבוגרים ותוצאה שלילית לבדיקת קורונה לילדים מגיל שנה.
העסקים הבאים מחויבים ב"תו שמח" כאשר יש בהם תפוסה של מעל 100 איש במתחם כולו (כולל עובדי המקום) והם במבנה או שילוב של מבנה ושטח פתוח –
- אולמות אירועים או מקום סגור אחר שמתקיים בו אירוע
- מועדון או דיסקוטק
- מקום לעריכת כנסים עם מזון במבנה
- הופעות במקום סגור הכוללות מזון
מהו מתווה התו הירוק
עסקים הנכללים במתווה התו הירוק נדרשים לעמוד בכללים הבאים:
בדיקת תו ירוק בכניסה או תוצאה שלילית בבדיקת קורונה
התו הירוק מהווה תעודת אישור כניסה למקומות למי שחוסנו בשתי מנות נגד נגיף הקורונה, החלימו מהנגיף או אישור השתתפות בניסוי קליני לחיסון נגד קורונה בישראל.
לחילופין ניתן להציג במקום אישור "תו ירוק" תוצאה שלילית של בדיקת קורונה.
עובדים ותו ירוק
לא חלה על עובדי המקום חובת הצגת אישור "תו ירוק" או חובת הצגת תוצאה שלילית בבדיקת קורונה.
שילוט בכניסה
יש להציב את השלטים הבאים במקום בולט לעין:
- שלט בשפות עברית, ערבית ואנגלית, בדבר חובת הצגת אישור "תו ירוק" כתנאי לכניסה למקום.
- שלט בו יצוין שטח המקום (רק השטח הפתוח לקהל)
- שלט עם מספר המשתתפים – לרשום רק אם "מספר המשתתפים מעל 100" או "מספר המשתתפים מתחת ל100 ".
- שלט בכניסה וגם בתוך המקום על חובת עטיית מסכה.
מקום עם הזמנות או תיאום מראש
מחזיק או מפעיל של מקום שהכניסה אליו נעשית בדרך של הזמנה מראש, יידע את הלקוחות בעת ההזמנה, בדבר חובת הצגת אישור "תו ירוק" כתנאי לכניסה למקום.
חובה על עטיית מסכה
מחזיק או מפעיל המקום לא יכניס למקום ולא ייתן שירות לאדם שאינו עוטה מסכה בהתאם להנחיות עטיית מסכה.
חריגים לעטיית מסכה, במקום שאינו שטח פתוח, הינם:
- עובד הנמצא לבד בחדרו.
- שני עובדים העובדים בקביעות בחדר אחד במקום עבודה, ובלבד שיישמר ביניהם מרחק של 2 מטרים לפחות.
- אדם שמחמת מוגבלות נפשית, שכלית או רפואית, מתקשה באופן משמעותי לכסות את הפה ואת האף או שנמנעת ממנו עקב מוגבלותו האמורה, לכסות את הפה ואת האף.
- אדם השוהה במקום סגור או מופרד, בלא אדם נוסף, או אדם השוהה במקום סגור או מופרד עם אנשים הגרים באותו מקום אתו כפי שיפורט להלן:
- כלי רכב
- במבנה
- בחדר במבנה
- בחלק ממבנה הכולל מחיצה בגובה של שני מטרים לפחות אשר מפרידה בין האדם לבין אנשים אחרים הנמצאים באותו מבנה
- בתא עבודה בחלל פתוח, אם גובה המחיצה אשר מפרידה בין האדם לבין אנשים אחרים באותו חלל הוא 120 ס"מ לפחות, ובלבד שהאדם שלא עוטה מסכה יושב.
- משתתף בשידור באמצעי תקשורת שנדרש לדבר בשידור, ובלבד שהוא נמצא, ככל האפשר, במרחק של 2 מטרים לפחות מאדם אחר.
- אדם המבצע פעילות ספורט.
- קטין מתחת לגיל 7.
מינוי ממונה קורונה
מחזיק או מפעיל המקום ימנה ממונה שיהיה אחראי על ביצוע ההנחיות המפורטות לעיל.
====================================================================================
החל מיום (25.6) ב 12:00: חובת עטיית מסכה בכל מקום שאינו שטח פתוח
נוכח העלייה בשיעור התחלואה, משרד הבריאות מודיע כי החל מיום שישי 25.6.21 בשעה 12:00, חלה חובת עטיית מסכה בכל מקום שאינו שטח פתוח, למעט במקום המגורים הקבוע.
חובת עטיית המסיכה לא תחול בין השאר במקרים הבאים:
- קטין מתחת לגיל 7.
- אדם שעקב מוגבלות נמנע ממנו לעטות מסכה.
- אדם השוהה במקום סגור או מופרד בלא אדם נוסף.
- שני עובדים העובדים בקביעות בחדר אחד.
- אדם המבצע פעילות ספורט.
משרד הבריאות ממליץ לעטות מעתה מסכות גם בהתקהלויות מרובות משתתפים בשטחים פתוחים, כגון אירועי הגאווה שיתקיימו בסוף השבוע ברחבי הארץ.
הודעת דוברת משרד הבריאות
=====================================================================================
בקרוב ביטול הגבלות התו הסגול והתו הירוק החל מ-1 ביוני, יום שלישי
לראשונה מאז התפרצות הקורונה – יוסרו כלל ההגבלות בשטח מדינת ישראל. אדלשטיין: "ישראל חוזרת לשגרה, עם 'כוכבית'"
נוכח התחלואה הנמוכה והיציבה שנמשכת מזה זמן רב, על אף פתיחה רחבה מאוד של המשק ומערכת החינוך, שר הבריאות יולי (יואל) אדלשטיין הודיע לאחרונה כי לא יבקש להאריך את המגבלות שיפקעו ביום שלישי הבא, 1.6.21. המשמעות היא שהחל מאותו יום יבוטל הצורך בתו ירוק ויבוטלו מגבלות התו הסגול. בשבועיים הקרובים אנשי המקצוע יקיימו דיונים בנוגע לחובת עטיית מסכות בחללים סגורים. עד להחלטה אחרת תימשך חובה זו. בנוסף, המגבלות על הכניסה והיציאה לישראל יוותרו, ובמידת הצורך אף יוחמרו. החלטת השר אדלשטיין נעשתה לאחר התייעצות עם בכירי משרד הבריאות
שר הבריאות יולי אדלשטיין הנחה לבטל את חובת המסכות בשטח פתוח
החל מיום ראשון 18.4.21
שר הבריאות יולי אדלשטיין הודיע ביום חמישי האחרון (15.4.21) כי הנחה את מנכ"ל משרד הבריאות חזי לוי לחתום על ביטול החובה לעטות מסכות בשטח פתוח מיום ראשון. ההנחיה נמסרה לאחר שאדלשטיין קיבל את עמדת אנשי המקצוע במשרדו, אשר לפיה אין עוד צורך בעטיית המסכות בחוץ לנוכח התחלואה הנמוכה. הציבור עדיין נדרש לעטות מסכות בשטחים סגורים.
=====================================================================================
הכנסת אישרה יום ב' 16.3.21 בקריאה שנייה ושלישית את הצעת ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר ישראל כץ על פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי
הפטור מתשלום ינתן למעסיקים עבור עובד שהוצא לחל"ת בתקופה שבין אפריל 2020 לאפריל 2021, כאשר שר האוצר יוסמך להאריך את הפטור מהתשלום עד סוף יוני 2021.
=====================================================================================
הממשלה אישרה להמשיך בפתיחת המשק ביום ראשון 7.3.21 הקרוב ולחדש את הלימודים בחטיבות הביניים, כפי שנקבע מראש במסגרת הפעימה השלישית ליציאה מהסגר.
הקלות הפעימה השלישית
- תלמידי כיתות ז'-י' ישובו ללימודים בערים ירוקות וצהובות, וכן בערים כתומות עם 70% מחוסנים * בתי קפה ומסעדות ייפתחו בהתאם לכללי התו הסגול * בתי מלון, גני אירועים, אטרקציות וכנסים ישובו לפעילות מלאה לבעלי תו ירוק * תתאפשר התקהלות של 20 איש במקום סגור ו-50 באוויר הפתוח, מלבד בערים אדומות
כללי:
- התקהלות: 20 במבנה סגור ו –50 בשטח פתוח.
- במקום הפועל בתו ירוק ניתן יהיה להכניס תינוק מתחת לגיל שנה.
- תהיה אפשרות לקבלת קהל במקומות בהם ניתן לקבל קהל לפי התקנות, גם בעבור שירות שאינו חיוני, ובלבד שמדובר בשירות שלא ניתן לספק מרחוק או באופן מקוון.
- התו הירוק יחול גם על משתתפי ניסוי החיסון של המכון הביולוגי.
- תבוטל הגבלת הנוסעים ברכב פרטי.
- תבוטל החובה לבצע תשאול או מדידת חום בכניסה למקום ציבורי ועסקי.
אולמות וגני אירועים:
- מגבלת התקהלות: תפוסה של עד 50% ולא יותר מ 300 איש.
- כניסה תותר לנושאי תו ירוק.
- עד 5% מהמשתתפים יוכלו להיכנס בהצגת תוצאות בדיקה שלילית. בעל האולם יחויב לקבוע מנגנון שיוודא שאין חריגה מ-5%.
מסעדות:
- ישיבה בפנים – לבעלי תו ירוק בלבד. מגבלת כמות: עד תפוסה של 75% ולא יותר מ-100 איש. ישיבה בחוץ – אין חובה להציג תו ירוק. מגבלת כמות: עד 100 איש.
- שמירת מרחק של לפחות 2 מטר בין שולחן לשולחן ומינוי סדרן שתפקידו להקפיד על שמירת המרחק.
- ברים: שמירת מרחק של 2 מטר ולפחות כסא ריק בין האנשים (למעט אלה שמתגוררים יחד).
מלונות:
ניתן להפעיל את חדר האוכל. מגבלת כמות: עד 50% תפוסה ולא יותר מ-300 איש.
אירועי תרבות, ספורט וקיום כנסים:
- מגבלת תפוסה: עד 500 במקום סגור ועד 750 איש בשטח פתוח.
- באולם או אצטדיון מעל 10,000 מושבים: עד 1,000 איש במקום סגור ועד 1,500 איש במקום פתוח.
- מכירת כרטיסים מראש בלבד, ישיבה במקומות מסומנים, ניתן לעמוד בסמוך למושב, לא ניתן לקיים אירוע או הופעה בעמידה וללא מקומות ישיבה מסומנים. האירוע יתקיים ללא ריקודים, ללא מכירה והגשה של מזון ושתיה, איסור אכילה במקום, וכן חובת שמירת מרחק.
בתי תפילה:
בית תפילה בתו ירוק – עד 50% תפוסה לפי מספר המושבים הקבועים ואם אין מושבים קבועים לפי יחס של אדם לכל 7 מר, ובכל מקרה לא יותר מ 500 אנשים.
ללא תו ירוק – עד 20 בפנים ו 50 בחוץ.אטרקציות תיירותיות:
יפתחו במתווה התו הירוק, למעט אטרקציות שמנכ"ל משרד הבריאות יאשר פתיחתם גם ללא נושאי תו ירוק.
- התקנות בתוקף עד ליום שבת, ה-20.3.21, מלבד תקנות החינוך שבתוקף עד יום שבת, ה-3.4.21.
להודעה המשותפת של משרד ראש הממשלה, משרד הבריאות ומשרד התחבורה בנושא, ראו בקישור המצורף:
https://www.gov.il/he/departments/news/06032021-01
==============================================================================
עוצר לילי בפורים ל-3 ימים החל מיום חמישי 25.2.21 בשעה 20:30
הממשלה אישרה הטלת עוצר לילי לראשונה מתחילת משבר הקורונה על כל המדינה בשלושת ימי חג הפורים, חמישי עד שבת. העוצר יחל בשעה 20:30 עד 5:00 בבוקר שלמחרת, ובמסגרתו לא ניתן יהיה לצאת מהבתים אלא למקרי חירום ולשירותים חיוניים. ייאסר לשהות בבית של אדם אחר, וייאסר לצאת מהבית למרחק העולה על אלף מטר.
==================================================================================
יום א 21.2.21 חוזרים לפעילות בהתאם לתו הסגול והדרכון הירוק !!!
באדיבות הסוכנות לעסקים קטנים במשרד הכלכלה מונגש לכם הוראות הממשלה ומשרד הבריאות בכל הקשור לתו הסגול ותו הירוק
הממשלה אישרה עקרונית את הפעימה השנייה בתכנית היציאה מהסגר שתחל ביום ראשון, ה-21.02.2021, בשעה 7:00: ישנם עסקים שהכניסה אליהם תהיה מותנית בהצגת תו ירוק ותעודת זהות, וישנם עסקים שהכניסה אליהם תהיה ללא תו ירוק. ובכל מקרה כל העסקים יפעלו תחת מגבלות התקהלות. אישור תו ירוק – אישור שמנפיק משרד הבריאות לאדם, המעיד על כך שהוא זכאי לתעודת מחלים או מחוסן וכן תעודת מתחסן או מחלים. לפרטי הפעלת תו ירוק היכנסו:https://govextra.gov.il/economy-tavsagol/reception/tavyarok/ עסקים שיפעלו ללא תו ירוק: קניונים, מרכזי מסחר פתוחים ושווקים, חנויות רחוב, מוזיאונים וספריות בכפוף לתו סגול מחמיר. עסקים שיפעלו באמצעות תו ירוק (למחוסנים במנה שניה + שבוע ולמחלימים בלבד): בריכה, חדרי כושר וסטודיו, אירועי תרבות וספורט, תערוכות, בתי מלון (ללא חדרי אוכל, עם אופציה לבעלי בדיקה שלילית מתחת לגיל 16). מגבלת ההתקהלות: עד 10 אנשים במבנה ועד 20 איש בשטח פתוח. איים ירוקים: בתי מלון באיים הירוקים בים המלח, וכלל שאילת תהפוך לירוקה אז גם בה, יהיו בפתיחה מלאה, כולל חדרי אוכל.כל הפרטים באתר התו הסגול לעסקיםhttps://govextra.gov.il/economy-tavsagol/
כל העדכונים באתר https://www.mako.co.il/news-israel/2021_q1/Article-50490b7e64bb771026.htm
====================================================================================
לקראת חג הפורים שיתקיים ב – 25.2.21 , במשרד הבריאות מגבשים מגבלות לימי החג, שיאפשרו את קיום המצוות תוך שמירה על הבריאות. על פי המתווה המוצע, קריאות מגילה יוגבלו לשטחים פתוחים, לצד המלצות על משלוחי מנות ומתנות לאביונים
=====================================================================================
הממשלה החליטה החל מיום א' 7.2.21 בשעה 7:00 יוצאים מהסגר: מהן ההקלות הראשונות שיכנסו לתוקף
אחרי כחודש של הגבלות משמעותיות, בשעה 7:00 בבוקר הגיעו ההקלות בהן ביטול הגבלת המרחק ופתיחת שירותי הטייק-אווי • מערכת החינוך עדיין סגורה, כפי שמסתמן – עשויה לשוב חלקית לפעילות כבר ביום שלישי 9.2.21
הסגר הוארך עד שישי (5.2.21) בבוקר
הממשלה אשירה אמש (א' 31.1.21) פה אחד את הארכתו עד שישי ב-07:00 בבוקר. ביום רביעי יתכנסו השרים לדון באסטרטגיית היציאה. נתב"ג נסגר לשבוע נוסף והוקמה ועדת חריגים.
סגר שלישי מלא – החל מ 8.1.2021 עד 30.1.2021.
הממשלה אישרה השבוע סגר מלא נוסף, שיחל ביום חמישי 7.1.21 בחצות. ההחלטה התקבלה בדיון מיוחד בנושא הצעדים הנדרשים על רקע העלייה הנמשכת בתחלואה ודרישת מערכת הבריאות להידוק הסגר וסגירת מערכת החינוך. עקב נתוני התחלואה הקשים,
רשימת מקומות העבודה המוחרגים:
- פיננסים – כולל בנק ישראל, הבורסה, תאגיד בנקאי רשות ני"ע וחברות ביטוח.
- אנרגיה ומים – כולל ייצור, חלוקה, הפצה וגז.
- מזון ומשקאות – ייצור, ייבוא, עיבוד, הובלה, אחסנה, אספקה, חלוקה, אריזה, שיווק, הפצה, פיקוח, מכירה קמעונאית וסיטונאית של מזון ומשקאות.
- שירותי הובלה, אחסנה ועמילות מכס.
- חקלאות- כולל דייג, שירותי וטרינריה ומזון לחיות, פינוי פסולת חקלאית וכו'.
- טואלטיקה, ניקיון ותמרוקים- ייצור, אכסנה, שיווק, הפצה ומכירה.
- תחבורה, נמלים וספנות – כולל מוניות, השכרת רכב, מוסכים ושירותי דרך.שירותי תקשורת- שידורי טלוויזיה ורדיו, טלפון, אינטרנט, אירוח שרתים ועוד .
- שירותי רווחה – כולל מעונות נכים, נוער בסיכון, מעונות יום שיקומיים, ניצולי שואה, שירותים לגיל השלישי ועוד.
- טיפול בפסולת ונושאי הגנת הסביבה.שירותי תחזוקה ותיקון ליקויים- מבנים ובתים פרטיים, ובכלל זה בטיחות, מעליות, אינסטלציה, חשמלאות, ניקיון ותברואה.
- שירותי הביטחון, המשטרה, המלל, בתי סוהר, כבאות הצלה ועוד.
- אבטחה ושמירה.
- מוקדי שירות טלפוניים.
- חישוב ותשלום שכר.
- שירותי בריאות, פארמה ואופטיקה- לרבות בתי חולים, קופות חולים, מרפאות, דיאליזה ועוד.
- בינוי ותשתית באוויר הפתוח – לרבות שירותים תומכים.
- תעשיה – מפעל למתן שירותים קיומיים, מפעל בעל היתר מיוחד להעסקת עובד בשעות המנוחה – בהתאם להיתר, מפעל טכנולוגי מועדף ע"פ חוק עידוד השקעות הון – לצורך תפעול ותחזוקה, תעשייה ביטחונית ומפעל תומך ביטחון – עד 60% מהעובדים.
- משרד ממשלתי, רשות מקומית, מועצה דתית, מוסד להשכלה גבוהה – מתכונת חירום.שירותי דת.
- ביצוע משלוחים.
- עבודות משק בית – שירותי שמרטפות (בייביסיטר), תחזוקה וניקיון.
- מלונות בהם שוהים זרים או דיירי קבע.
- שירותי טכנאות, תקשורת והגנת סיבר.
- רואי חשבון ויועצי מס לצורך תשלומי שכר וייצוג נישומים בפני רשות המסים.
- עורכי דין לצורך ייצוג בבתי משפט, מוסדות, הכנה לייצוג ובלבד שמדובר בענין דחוף.
קישורים לקבצי תקנות:
קישור לתקנות הגבלת פעילות והוראות נוספות מעודכנות ליום 27.12.2020
קישור לתקנות הגבלת פעילות והוראות נוספות מעודכנות ליום 25.12.2020
קישור לתקנות הגבלת פעילות והוראות נוספות מעודכנות ליום 22.12.2020
קישור לתקנות הגבלת פעילות והוראות נוספות מעודכנות ליום 14.12.2020
קישור לסמכויות מיוחדות הגבלת פעילות בתחום התחבורה – מיום 18.9.2020
קישור לידיעה בנושא צו בריאות העם (תיקון) – חובת חבישת מסיכה
סעיף עונשין
חשוב לדעת כי התקנות מכילות סעיף עונשין (סעיף 13 לתקנות) למי שמפר התחייבויות אלו. כמו כן, ישנם מספר גורמים המוסמכים לתת קנס מינהלי, ובכלל זה שוטרים, פקחי רשות מקומיות ועוד.
==============================================================
סגר שלישי כבר כאן !
בהמשך לעדכטון לשכת המסחר ירושלים בדבר החלטת הממשלה מיום 23 בדצמבר 2020 ,שבו אושר בממשלה ביום 25 בדצמבר 2020 נוסח התיקון לתקנות בנוגע לכניסת מדינת ישראל לסגר שלישי. הרינו לשוב ולעדכן כי הסגר כבר כאן !!!
החל מהיום – ראשון 27.12.20 בשעה 17:00
התקנות החדשות נכנסות לתוקפן ואמורות לפוג ביום 9 בינואר 2021 , וכאמור יתכן כי יוארך הסגר באם התחלואה לא תרד .
במהלך תקופת הסגר, חל איסור על יציאה ממקום המגורים למרחב הציבורי מעבר ל-1,000מטר למעט חריגים.
באשר למקומות העבודה נקבע כי מעסיקים יוכלו לאפשר שהייה בו-זמנית של 10 עובדים או , %50 ממצבת העובדים במקום עבודה לפי הגבוה מבניהם, ובכפוף לשמירה על כללי התו הסגול, כפי שהיו נהוגים 4 עד כה .
קיימים חריגים למגבלה זאת, לרבות:
מעסיקים בתחומי פעילות רבים דוגמת – בנקאות, שוק ההון, חשמל, גז טבעי, נפט גולמי ומוצריו, מים, מזון ומשקאות, שירותי הובלה, אחסנה ועמילות מכס, חקלאות, טואלטיקה, ניקיון ותמרוקים, נמלים וספנות, תחבורה, המוסד לביטוח לאומי, תקשורת, עבודה, רווחה, עליה וקליטה, הגנת הסביבה, שוויון חברתי, דת וקבורה, שליחות ובלדרות, שיכון, שירותי בריאות, אופטיקה ופארמה, שירותי תמיכה בבינוי ותשתיות, מיסוי, חינוך ועוד
נציין מספר תחומי פעילות ספציפיים:
– מפעל מועדף כהגדרתו בסעיף 51 לחוק לעידוד השקעות הון, התשי"ט-1959.
– אספקת שירותים ומוצרים בתחומים אלה: טכנאות, תקשורת, הגנת הסייבר ואבטחת מידע, מחשוב ובפרט שירותי תמיכה, תחזוקה, אחזקת בסיסי נתונים, דיגיטל ופיתוח, והכל ובלבד שלא ניתן לבצעם באמצעות גישה מרחוק.
קישורים לקבצי תקנות:
קישור לתקנות הגבלת פעילות והוראות נוספות מעודכנות ליום 27.12.2020
קישור לתקנות הגבלת פעילות והוראות נוספות מעודכנות ליום 25.12.2020
קישור לתקנות הגבלת פעילות והוראות נוספות מעודכנות ליום 22.12.2020
קישור לתקנות הגבלת פעילות והוראות נוספות מעודכנות ליום 14.12.2020
קישור לסמכויות מיוחדות הגבלת פעילות בתחום התחבורה – מיום 18.9.2020
קישור לידיעה בנושא צו בריאות העם (תיקון) – חובת חבישת מסיכה
קישור להנחיית מנהלת קורונה מס' 30 – הגבלת השהייה במרחב הציבורי והגבלת פעילות
לידיעתכם,
התקנות המצויינות, מכילות סעיף עונשין (סעיף 13 לתקנות) למי שמפר התחייבויות אלו. כמו כן, ישנם מספר גורמים המוסמכים לתת קנס מינהלי, ובכלל זה שוטרים, פקחי רשות מקומיות ועוד…
=====================================================================================
ישראל נכנסת לסגר שלישי החל
מיום ראשון 27.12.20 בשעה 17:00
הממשלה החליטה אמש (ד' 23.12.20) להטיל סגר כללי למשך שבועיים • המסחר ייסגר, פעילות התחבורה הציבורית תפחת בחצי • התקהלות של עד 20 אנשים תותר בשטח פתוח ועד 10 בשטח סגור • מערכת החינוך תפעל חלקית – החינוך המיוחד מוחרג לכל הגילאים • אם לא יושגו יעדי הסגר – הוא יוארך בשבועיים נוספים
ההגבלות בסגר :
• הגבלות תנועה של 1,000 מטרים. • איסור שהייה בבית מגורים של אדם אחר. • המסחר, אתרי הבילוי והפנאי יהיו סגורים (למעט משלוחים על ידי שליחים). • עסקים שאינם מקבלים קהל יעבדו במתכונת של 50% מההיתרים הנוכחיים. • תחבורה ציבורית – 50% מהנפח הרגיל. • הגבלת התקהלויות: 10 איש בשטח סגור, 20 איש בשטח פתוח. • ה"איים הירוקים" יופסקו החל מיום ראשון. • ספורט יחידני מותר ללא הגבלת מרחק (יוצאים וחוזרים הביתה, ללא נסיעה ברכב). • מערכת החינוך תפעל חלקית: גנים, כיתות א'-ד', י"א-י"ב, בין השעות: 8:00-13:00. הורים יוכלו להסיע את ילדיהם החל מ-7:00 בבוקר ועד השעה 14:00. • החינוך המיוחד מוחרג ויתקיים בכל הגילאים. • תותר העברת ילדים בין הורים במשמורת משותפת.
=====================================================================================
הממשלה החליטה לא יהיה עוצר לילי בחנוכה
לאחר שקבינט הקורונה אישר ביום ב' 7.12.20 להחיל סגר לילי מיום רביעי 9.12.20 , ככל הנראה מ-18:00 או 19:00 בערב עד שעות הבוקר, במטרה להוריד את נתוני התחלואה בקורונה, ששבו לטפס לאחרונה • לצד העוצר, שככל הנראה יימשך בכל לילה עד תחילת ינואר (2.1.21) לאחר שמשרד הבריאות התנגד הממשלה החליטה שלא יהיה סגר בתקופת חג החנוכה
=================================================================================
חנויות הרחוב ייפתחו ביום ראשון 8.11.20
למרות התנגדויות של משרד הבריאות, השרים אישרו בקבינט הקורונה את פתיחת חנויות הרחוב החל מיום ראשון 8.11.20 בכל הארץ תחת הגבלות • נשיא לשכת המסחר ירושלים דרור אטרי: "מברך על ההחלטה"
חנויות הרחוב ייפתחו ביום ראשון תחת הגבלות: קבינט הקורונה התכנס ביום רביעי 4.11.20 לדיון נוסף לקראת ההכרעה אם ישראל תמשיך לשלב השלישי בהסרת הסגר או שתשאיר את חנויות הרחוב סגורות. נתניהו אמר בדיון כי הוא בעד פתיחת חנויות הרחוב בהגבלת נוכחים ובהמשך, למרות התנגדות של שר הבריאות, הוחלט לפתוח אותן.
==================================================================================
להלן תמצית תקנות בכל הקשור לעסקים – מעודכנות ליום 1.11.2020
תקנות אלה תקפות עד ליום 14.11.2020 שימו לב! השינויים שנערכו ב 1.11.2020 בתקנות מופיעים באדום
ראשית נגדיר מהו "מקום ציבורי או עסקי" – מקום הפתוח לציבור או בית עסק, לרבות מקום הפתוח לציבור או בית עסק המצוי בתוך תחנת תחבורה יבשתית (כהגדרתה בתקנות סמכויות מיוחדות להתמודדות עם נגיף הקורונה – הגבלת פעילות בתחום התחבורה) או בתוך שדה תעופה בינלאומי (כהגדרתו בתקנות סמכויות מיוחדות – הגבלות על הפעלת שדות תעופה וטיסות) ולמעט מקום כאמור שניתן בו שירות רפואי.
מה בתמצית ההגבלות :
(1.) הגבלת התקהלות
(2.) אסור להפעיל מקום ציבורי או עסקי בדרך של פתיחתו לציבור, ובכלל זה מקום בילוי, מסחר, תרבות, תיירות או פנאי, בתי אוכל, בריכות שחייה, מכון כושר, סטודיו, לרבות בית מלון, אכסניה, פנסיון או יחידת אירוח, למעט המפורט להלן:
(3.) לגבי עסקים שלא נאסרה פתיחתם לציבור – המחזיק או המפעיל של המקום לא יפעיל את המקום אלא בכפוף להוראות הבאות:
- המחזיק או המפעיל של המקום יגיש לרשות המקומית לפני הפתיחה, הצהרה חתומה בנוסח הקבוע בתוספת הראשונה לפיה הוא עומד בהוראות שלהלן. ההצהרה תוגש באמצעות טופס מקוון המצוי באתר משרד הכלכלה (קישור לטופס) או באמצעות טופס שיהיה זמין במשרדי הרשות המקומית. ההצהרה תישלח על ידי משרד הכלכלה לרשות המקומית, להמשך טיפולה של הרשות, לרבות פיקוח. *חובת הגשת ההצהרה לא תחול על מקום ציבורי או עסקי שהוגשה כבר לגביו הצהרה מכוח תקנות הגבלת פעילות.
- המחזיק או המפעיל של המקום ימנה אדם שיהיה אחראי מטעמו לביצוע פעולות המפורטות בתקנה זו.
(ב.) מדידת חום – על המחזיק או המפעיל של המקום, להסדיר ביצוע של מדידת חום באמצעי שאינו פולשני לנכנסים למקום, ככל האפשר. לא תותר כניסה של אדם עם חום גוף של 38 מעלות צלזיוס ומעלה.
- המחזיק או המפעיל של המקום לא יכניס למקום אדם המחוייב בעטיית מסכה בהתאם לצו בריאות העם, ולא ייתן שירות לאדם שאינו עוטה מסיכה כאמור, אלא אם הוא פטור מכך.
יש לתלות במקומות בולטים לעין וכן בכניסה לבית העסק שלט לעניין חובת עטית מסיכה..
בנוסף לכללים המנויים בפסקה 3 לעיל, ישנן הוראות נוספות להפעלת המקומות הבאים:
- בריכת שחייה המשמשת בעבור אימון או תחרות – בהתאם לתקנה 8א(1)
- מתחם אירוח – בהתאם לתקנה 8א(2)
- מקום למתן טיפול שאינו רפואי בגוף האדם ובכלל זה מספרה ומקום למתן טיפולי יופי וקוסמטיקה – כאמור בתקנה 8א(3)
- מקום למתן טיפול רפואה משלימה – בהתאם לתקנה 8א(4)
- מקום להקרנת סרט קולנוע (צפייה מתוך רכב פרטי) – כאמר בתקנה 8א(5)
(4.) במקום ציבורי או עסקי הפתוח לציבור, המחזיק או המפעיל של המקום יקבע ויפעיל מנגנון לוויסות כניסת האנשים למקום, למעט עובדי המקום, כך שבכל עת לא ישהו במקום אנשים במספר העולה על התפוסה המרבית המותרת. בתקנה זו – "התפוסה המרבית המותרת" – כמפורט להלן, לפי העניין, ובלבד ששטח המבנה והשטח הפתוח במקום, לפי העניין, מאפשר שמירת מרחק של 2 מטרים בין אדם לאדם:
- מספר האנשים לא יעלה על יחס של אדם לכל 7 מ"ר משטח המקום או על 10 אנשים במבנה ו 20 אנשים בשטח פתוח, לפי המקל מביניהם. לעניין זה שטח המקום מחושב לפי האזור הפתוח לקהל מתוך שטח המקום, ולמעט שטחי חניון, מחסנים, שטחי תפעול וכיוצא בזה.
- במסגרת רווחה – בטיפול קבוצתי עד 15 אנשים במבנה ועד 20 אנשים בשטח פתוח.
על המחזיק או המפעיל של העסק להציב שלט לעניין מספר השוהים המותר במקום.
(5.) אין בהוראות התקנות כדי לאסור שירות משלוחים. בשירות משלוחים למקום מגורים – המשלוח יונח בסמוך לפתח בית המגורים, מחוצה לו, למעט לבקשת אדם עם מוגבלות אשר זקוק לסיוע בהכנסת המשלוח לביתו.
(6.) ראש שירותי בריאות הציבור או רופא מחוזי רשאי להורות למפעיל של המקום, כאמור לסגור את המקום, כולו או חלקו, בהיקף שאינו עולה על הנדרש, אם שהה בו אדם הנושא את נגיף הקורונה, לתקופה שינקוב בהודעה, הדרושה לשם מניעת הדבקה בנגיף בשל שהייה באותו מקום, או לשם עריכת חקירה אפידמיולוגית, ובלבד שסגירתו לשם עריכת חקירה כאמור לא תעלה 72 שעות, ובמקרים מיוחדים ולפי הוראה של ראש השירות עד 120 שעות, וזאת בשים לב, בין היתר, להשלכות של סגירת המקום על המפעיל של המקום. ניתן להגיש השגות על ההחלטה – בהתאם להוראות לתקנה 12(ב) לתקנות.
תקנה זו לא תחול לעניין הגעת עובדים למקומות עבודה שהוחרגו בתקנות הגבלת עובדים.
(7.) הגבלת אירועים
- לא יארגן אדם ולא ישתתף בכנס, באירוע ספורט, בפסטיבל, במופע בידור או במופע אומנות. מפעיל מקום ציבורי או עסקי לא יקיים אירוע כאמור.
- לא יארגן אדם ולא ישתתף בטקס, לרבות חתונה או טקס דתי, במסיבה או בטיול מאורגן או בחתונה שמספר המשתתפים בה עולה על ההתקהלות המותרת. מפעיל מקום ציבורי או עסקי לא יקיים אירוע כאמור.
- אסורה גם פעולת מתן השירות על ידי נותן שירות לאירועים אסורים כאמור לעיל.
(8.) רישום ושמירת פרטים
- מבקר במקום ציבורי או עסקי שהכניסה אליו נעשית בתיאום או בהזמנה מראש, או מותנית ברישום או בזיהוי בעת הכניסה אליו או במועד מוקדם יותר, ימסור למחזיק או למפעיל של עסק כאמור או למי מטעמם, את מספר טלפון שלו למטרת חקירה אפידמיולוגית, אם תידרש.
- מחזיק או מפעיל של מקום כאמור, ישמור רשימה של מספרי הטלפון שנמסרו לו וכן את הפרטים המנויים בתקנה 11ב (1) – (3) ויפעל בהתאם לאמור בתקנה 11ב'.
(9.) לעניין נסיעה ברכב פרטי – לא ייסעו יותר מ-2 נוסעים באותו הרכב נוסף על הנהג (אלא אם גרים באותו מקום). ברכב פרטי הכולל יותר מספסל אחורי אחד – ניתן להסיע נוסע אחד נוסף בכל ספסל, ובלבד שיישב בספסל נפרד. יש החרגה למקרה שבו יש צורך חיוני בנסיעה של יותר אנשים. שיעור נהיגה מעשי יתקיים בהתאם לאמור בתקנה זו.
(10.) התקנות מעגנות סעיף עונשין מפורט למי שמפר התחייבויות אלו. וחשוב לדעת שישנם מספר גורמים המוסמכים לתת קנס מינהלי, ובכלל זה שוטרים, פקחי רשות מקומיות ועוד.
תקנות אלה תקפות עד ליום 14.11.2020
קישורים רלוונטים
קישור לתקנות הגבלת פעילות והוראות נוספות מיום 1.11.2020
קישור לתקנות הגבלת פעילות והוראות נוספות מיום 18.10.2020
קישור לסמכויות מיוחדות הגבלת פעילות בתחום התחבורה – מיום 18.9.2020
קישור לידיעה בנושא צו בריאות העם (תיקון) – חובת חבישת מסיכה
קישור להנחיית מנהלת קורונה מס' 30 – הגבלת השהייה במרחב הציבורי והגבלת פעילות
=====================================================================================
ביום 15 באוקטובר 2020 החליטה הממשלה, לאור שיפור במדדי התחלואה, לבטל את המגבלות המחמירות על מקומות עבודה.
ביום 16 באוקטובר 2020 התפרסם תיקון לתקנות בכל הנוגע לשהייתם של עובדים במקומות עבודה.
ברמה המעשית, החל מהיום (א' 18 באוקטובר 2020), כל מקומות העבודה (למעט מקומות עבודה שהינם מקומות פתוחים לציבור ומשרתים קהל, כפוף לחריגים) יהיו רשאים לחזור לעבוד, תוך שמירה על כללי התו הסגול –
- מינוי ממונה על ענייני קורונה שיהיה אחראי על שמירת הכללים המפורטים בתקנות (לרבות שמירת מרחק של 2 מטרים, הקצאת ציוד אישי קבוע ככל הניתן, ביצוע מדידת חום, קיום פגישות מקצועיות בהשתתפות של לא יותר מ-10 אנשים, מתן אפשרות לביצוע עבודה מהבית, מתן הנחיות בדבר שמירה על היגיינה וכדומה);
- יידוע העובדים במקום העבודה לגבי הכללים שבתקנות באמצעות הצבת שילוט במקום בולט לעין;
- חתימה על הצהרה בנוסח הקבוע בתוספת הראשונה של התקנות על-ידי המנכ"ל ועל-ידי הממונה על ענייני הקורונה.
לשכת המסחר ירולשים שבה ומאחלת לכל חברותיה וחבריה בלשכת המסחר והקהילה העסקית בישראל חזרה קלה לשגרה ובריאות איתנה. ההנהלת הלשכה, מומחיה והצוות המצקועי אנו עומדים לרשותכם בכ שאלה ונושא ==================================================================================
היעדרות מהעבודה עקב בידוד תמשיך להיזקף על חשבון יתרת ימי המחלה הצבורה של העובדים
הוארך עד סוף באוקטובר 2020
בהתאם לפסיקת בג"צ, החל מסוף חודש ספטמבר 2020 אמור היה לפוג תוקפה של תעודת המחלה הגורפת המזכה עובדים השוהים בבידוד בימי מחלה. כל עוד לא נקבע הסדר חלופי, אמורים היו ימי הבידוד להיחשב כימי היעדרות על חשבונם של העובדים החל מיום 1 באוקטובר.למרות שבג"צ הקציב כחודשיים למציאת הסדר חלופי, רק במחצית חודש ספטמבר החל להתגבש מתווה מוסכם בין משרד האוצר, ההסתדרות וחלק מארגוני המעסיקים. בהתאם למתווה ההסדר, שטרם אושר, ימי הבידוד יחשבו כימי מחלה. ככל שמדובר בימי מחלה העומדים לרשות העובד שטרם נוצלו, יקבלו המעסיקים שיפוי בשיעור 50% ואילו במקרה בו לעובד לא נותרו ימי מחלה יקבל העובד דמי מחלה בשיעור 70% והמעסיקים יקבלו שיפוי מלא (לכשיושג הסדר סופי ומחייב נעדכן בדבר פרטיו).מכיוון שטרם גובש הסדר חלופי, הצדדים פנו לבג"צ בבקשה שיאריך את מועד כניסת ביטול תעודת המחלה. חרף התנגדויות של מספר גורמים בקרב ארגוני המעסיקים המתנגדים למתווה ההסדר, קיבל בג"צ את הבקשה והאריך את ההסדר הקיים עד ליום 28 באוקטובר 2020. משמעות הדברים הינה כי בשלב זה, ועד לסוף חודש אוקטובר, היעדרות מהעבודה עקב בידוד תמשיך להיזקף על חשבון יתרת ימי המחלה הצבורה של העובדים. ====================================================================================
הממשלה אישרה (15.10.20) תקנות לפעילות במקומות עבודה
קבינט הקורונה אישר את התקנות לפעילות במקומות עבודה: כלל מקומות העבודה שאינם מקבלים קהל – רשאים לפעול בהיקף של 100% מסעדות ובתי אוכל יוכלו להפעיל שירות של איסוף עצמי (Take Away) מבית העסק גני הילדים יפתחו
בהתאם להחלטת קבינט הקורונה , ובהמשך לאסטרטגיית היציאה שסוכמה בין משרדי האוצר והבריאות, כלל מקומות העבודה שאינם מקבלים קהל יהיו רשאים לפעול בהיקף של 100% בהתאם לתוכנית ״הלב הפועם״ של משרד האוצר, ולתו הסגול אותו אישרה הממשלה, ובכלל זה:
תעשייה, ענף ההייטק, משרדי ראיית חשבון ועריכת דין, אדריכלים, מהנדסים ועוד.
כמו כן נקבע שמקומות עבודה שאינם פתוחים לקהל הרחב, כגון משרדי עורכי דין, רואי חשבון, משרדי הייטק ועוד, יהיו רשאים לקבל לקוחות באופן מצומצם. לגבי שאר בתי העסק, הפתוחים לקהל הרחב, קבלת קהל אסורה למעט חריגים שנקבעו בתקנות של משרד הבריאות, ומשלוחים מכלל בתי העסק.
בנוסף, גני הילדים יפתחו דבר שיאפשר לכ-130 אלף משקי בית לצאת למקומות העבודה או לעבוד מהבית ביתר קלות וביעילות רבה יותר. פתיחת מקומות העבודה והגנים, תצמצם את העלות משקית של הסגר בכ-4 מיליארד שקל בשבוע, תסייע להחזיר את המשק לעבודה ותמנע פיטורים של מאות אלפי עובדים.
כמו כן, הוחלט כי מסעדות ובתי אוכל יוכלו להפעיל שירות של איסוף עצמי (Take Away) מבית העסק.
ה: סגר מלא מיום שישי 25.9.20 למשך שבועיים
לנוסח הסופי של החלטת הממשלה – לחצו כאן
בניגוד לסגר הראשון בחודשים מרץ-אפריל, אז הותרה העבודה במגזר הפרטי בהיקף של עד 30%, הפעם החליטו השרים – בניגוד לעמדת הפרויקטור ושר האוצר – לסגור את המשק כמעט לגמרי ולהתיר את פתיחתם של מקומות עבודה חיוניים בלבד. המרכולים ובתי המרקחת יישארו פתוחים ללא הגבלות וכך גם מספר מצומצם של מפעלים. התחבורה הציבורית תצומצם לרמה המינימלית ורק לצרכים חיוניים, ואילו ההחלטה על נתב"ג טרם התקבלה. על פי רשימת ההחרגות, אלו השירותים והעסקים שיוכלו לפתוח כרגיל או במתכונת מיוחדת במהלך הסגר:
– בנקים וחברות האשראי – הבורסה לניירות ערך בתל אביב – ענף האנרגיה – חברת המים – שירותים לניצולי שואה (ביקורי בית נדרשים, מוקד מרכז מידע וכו') – סופרים ועסקים למכירת מזון ומשקאות – ענף החקלאות – בתי מרקחת ועסקים למכירת תמרוקים – נמלים וספנות – מוניות ותחבורה ציבורית (במתכונת מצומצמת) – חברות להשכרת רכבים – שירותי רשויות מקומיות (ניקיון, מוקד עירוני וכו') – שירותי המוסד לביטוח לאומי – שירותי דואר, אינטרנט וטלוויזיה – מרכזי משרד העבודה, שירותי רווחה (כגון מרכזי יום ובתי אבות) – שירותי דת וקבורה – בתי חולים, מרפאות ושירותי פארמה – עבודות בנייה ותשתיות – מפעלים שהפסקת פעילותם עלולה לגרום לפגיעה רבה בכלכלה המשפיעה על המשק
————————————————————————————————————-
הממשלה אישרה סגר בתקופת החגים, הסגר יחול כבר בראש השנה עצמו – ולמשך כל חגי תשר, מיום שישי, 18 בספטמבר בשעה 14:00 ועד 11 באוקטובר 2020 !!!
• השלב הראשון – סגר למשך שלושה שבועות, שיחל שעות לפני ערב ראש השנה • למרות ההגבלה על התקהלות, עשרות יוכלו להתפלל יחד – בהפרדה לקפסולות • לאחר חג שמחת תורה, צפויים לחזור למודל "הרמזור" ולהגבלות בערים אדומות.
1. עסקים ללא קבלת קהל ועסקים המספקים שירותים חיוניים יוכלו להמשיך לפעול ע״פ המתווה שיציג שר האוצר.
בתיאום עם שר הבריאות, מנכ"ל משרד רה"מ ומנכ"ל משרד רה"מ החליפי (לעניין עבודת משרדי הממשלה – גם עם נציב שירות המדינה; לעניין רשויות מקומיות – גם עם שר הפנים), שר האוצר יביא לאישור קבינט הקורונה תקנות לעניין הגבלה וצמצום השהייה במקומות העבודה (במגזר הציבורי והפרטי).
2. סגירה מלאה של כלל העסקים לקבלת קהל בתחום המסחר, התרבות, בילוי ופנאי ותיירות פנים, כולל בריכות שחיה, חדרי כושר ומסעדות (למעט – שירותים חיוניים, מקום למכירת מזון, בית מרקחת, מכון אופטיקה או חנות שעיקר עיסוקה מכירת מוצרי הגיינה, חנות למוצרים חיוניים לתחזוקת הבית, מוצרי תקשורת, שירותי תקשורת ואביזרים רפואיים.)
*עסקים, לרבות מסעדות, יורשו להפעיל שירות משלוחים בלבד, וייאסר טייק אווי.
3. הגבלות תנועה ביציאה מהבית של עד 500 מטר, למעט צרכים מותרים שיפורטו בתקנות. ניתן יהיה להגיע לפארקים ולגני משחקים במידה והם נמצאים במרחק המדובר. כמו כן, בני משפחה יוכלו לצאת יחדיו לביצוע פעילות גופנית
4. סגירת מערכת החינוך, למעט חינוך מיוחד, פנימיות וחריגים נוספים כמפורט בחוק סמכויות מיוחדות להתמודדות עם נגיף הקורונה. (תתאפשר למידה מרחוק ככל האפשר).
5. התקהלויות – הגבלת ההתקהלויות על פי הצבע ״האדום״ במודל ״הרמזור״ – עד 10 איש בחלל סגור, עד 20 בשטח פתוח.
השלב השני: תכנית הרמזור
מעבר לפעילות בהתאם לתוכנית ״הרמזור״ בסיום השלב הראשון, בהתאם לבחינה עדכנית של תמונת מצב התחלואה ולפי החלטת קבינט הקורונה.
תקנות הגבלת השהייה במרחב הציבורי והגבלת פעילות
תחילתן של תקנות אלה ביום 18.9.2020 בשעה 14:00 ותוקפן למשך 14 יום.
להלן הקישורים הרלוונטים:
קישור לתקנות הגבלת שהייה במרחב הציבורי והגבלת פעילות – מיום 17.9.2020
קישור לתקנות הגבלת שהייה במרחב הציבורי והגבלת פעילות (תיקון) – מיום 17.9.2020
קישור לתקנות הגבלת פעילות במקומות עבודה (תיקון מס' 4) – מיום 18.9.2020
קישור לסמכויות מיוחדות הגבלת פעילות בתחום התחבורה – מיום 18.9.2020
קישור להנחיות לעניין עטיית מסיכה לפי סעיף 3 ה(ה) לצו בריאות העם
קישור להנחיית מנהלת קורונה מס' 30 – הגבלת השהייה במרחב הציבורי והגבלת פעילות
=====================================================================================
בעל/ת עסק, הידעת?! החל מהיום (ג' 26.8.20) ניתן לבקש את מענק הקורונה לחודשיים מאי – יוני !!!
רשות המסים הודיעה כי ניתן להגיש בקשות למענק הסיוע לעצמאים ולשכירים בעלי שליטה עבור החודשים מאי-יוני 2020 בסכום של עד 15 אלף ₪
החל מהיום (ג') ניתן להגיש באתר רשות המסים בקשות לקבלת מענק הסיוע לעצמאים ולשכירים בעלי שליטה בחברות מעטים, אשר מחזור הפעילות שלהם בחודשים מאי-יוני 2020 נפגע בשל התפרצות נגיף הקורונה בלפחות 40% לעומת התקופה המקבילה ב- 2019. בהודעת הרשות צוין, כי סכום המענק הינו בגובה של עד 15,000 ₪ לכל תקופת זכאות. סכום המענק יהיה 70% מההכנסה החייבת הממוצעת לחודש, בשנים 2018 או 2019,לפי הגבוה בהם, כפול 2 (עבור החודשיים של תקופת הזכאות). ברשות הוסיפו וציינו, כי המענק המיידי, ששולם במהלך חודש יולי בסכום של עד 7,500 ₪, היה תשלום ראשון על חשבון המענק עבור החודשים מאי-יוני 2020, ויקוזז מסכום המענק שנקבע לחודשים אלה. "בכל מקרה, אם סכום המקדמה גבוה מסכום המענק או שאין זכאות למענק לתקופה זו, נקבע בחוק שלא יידרש להשיב את ההפרש בגין הסכום בו עולה המקדמה על סכום המענק שחושב לתקופת הזכאות מאי-יוני 2020", נמסר מהרשות.
זכאים למענק -עצמאים :
• עצמאים שמלאו להם 20 שנים לפחות בשנת 2019 • יחידים שניהלו עסק בשנת 2019 והעסק היה פעיל עד ה-31.12.2019 לפחות. • חלה ירידה של 40% לפחות במחזור הפעילות העסקית בחודשים מאי-יוני 2020 בהשוואה לתקופה המקבילה בשנת 2019. • העוסק הגיש דוחות תקופתיים למע"מ לתקופות אלו בשנת 2019 ובשנת 2020. • העוסק ניהל פנקסי חשבונות על פי החוק והפנקסים לא נפסלו. • העוסק הגיש דו"ח שנתי למס הכנסה לשנת 2018 או 2019 למי שפתח את העסק שלנה זו.
זכאים למענק – בעלי שליטה בחברת מעטים:
• שכירים בעלי שליטה בחברת מעטים פעילה • החברה שילמה להם משכורת חצי שנה לפחות מיום ה-31.10.2019 • אינם זכאים לדמי אבטלה מביטוח לאומי בשל הכנסתם
למענק החדש יכולים להגיש בקשה עצמאים יחידים ושכירים בעלי שליטה שסך ההכנסה החייבת שלהם בשנה הרלוונטית (2018 או 2019) לא עלתה על 651,600 ש"ח ושסך ההכנסה החייבת החודשית הממוצעת מעסק בשנה הרלוונטית (2018 או 2019) עולה על 714 ש"ח. כאן –– בלינק המצורף במילה — הבקשה למענק — ניתן להגיש החל מהיום (ה-25/08/2020) ועד ליום ה-25/11/2020 , את הבקשה כאמור, והיא תשולם תוך 5 ימים ממועד השלמת אימות חשבון הבנק. הגשת בקשות למענק לתקופת הזכאות הבאה (יולי – אוגוסט 2020) עתידה להיפתח במחצית הראשונה של חודש ספטמבר הקרוב והרשות תודיע על המועד בימים הקרובים. =====================================================================================
קבלת סיוע לקליטת עובדים נוספים בעסק – מקצה 2020 מותאם לתקופת הקורונה תאריך אחרון להגשה 13.09.2020 !
הרשות להשקעות במשרד הכלכלה והתעשייה מסייעת למעסיקים לקלוט עובדים נוספים לשוק העבודה. התכנית עודכנה בהתאם לצו השעה ולשינויים בשוק העבודה, במטרה לתת מענה למשבר הכלכלי שנוצר כתוצאה מנגיף הקורונה והיא כוללת הקלות משמעותיות במסלולים השונים וכן מסלול מהיר, שיאפשר מתן סיוע במינימום בירוקרטיה.
מטרת התכנית
לסייע לעסקים לקלוט עובדים חדשים.
למי מיועדת התכנית
למעסיקים שעיסוקם העיקרי הוא באחד מענפי התעשייה, היי-טק, או באחד מענפי השירותים המפורטים בתנאי המסלול, עבור קליטת עובדים ששיעור השתתפותם בשוק העבודה נמוך: האוכלוסייה הערבית (לרבות בדואים, צ'רקסים ודורזים), חרדים, אנשים עם מוגבלות, הורים יחידים ותושבי אזורי עדיפות לאומית וירושלים.
מה חדש בתכנית
השנה, לאור המשבר בשוק התעסוקה, נוסף מסלול מהיר המתמרץ מעסיקים לקלוט עובדים אשר אינם זכאים למענק על פי חוק עידוד התעסוקה, לרבות עובדים מהציבור הכללי בפריפריה.
להוראה שלושה תתי מסלול:
- מסלול מהיר קורונה – למסלול זה רשאי להגיש בקשות מעסיק שמתחייב לקלוט עובדים החל מהעובד הראשון. במסלול זה ניתן להעסיק עובדים שלא זכאים למענק לפי חוק עידוד תעסוקה שאושר בחודש יוני, ובכלל זה עובדים מהציבור הכללי באזורי עדיפות לאומית ובירושלים, בנוסף לעובדים מהאוכלוסיות ששיעור השתתפותן בתעסוקה נמוך בכל הארץ. לאור אופיו המיוחד של מסלול זה, מגישי בקשות במסלול זה ידונו תחילה בשיטת כל הקודם זוכה, ההתחייבות לשנה בלבד, יינתן פטור מהגשת ערבות, אין חובה בדיווח על משרות בסיס, התשלום יינתן מיד לאחר הדיווח ודמי ההגשה למסלול זה הופחתו משמעותית.
- אזורי עדיפות לאומית וירושלים – למסלול זה רשאי להגיש בקשות מעסיק שמתחייב לקלוט לפחות 3 עובדים, כאשר לפחות 70% מהעובדים החדשים יהיו מאוכלוסיות ששיעור השתתפותן בתעסוקה נמוך.
- כל הארץ – למסלול זה רשאי להגיש בקשות מעסיק שמתחייב לקלוט לפחות 3 עובדים, כאשר לפחות 90% מהעובדים החדשים מעבר למשרות הבסיס, יהיו מאוכלוסיות ששיעור השתתפותן בתעסוקה נמוך.
מה מקבלים
סכום הסיוע עבור כל עובד הינו 20% – 30% מתוך עלות שכר העובד (מינימום 6,890 ₪ ברוטו ועד עלות של 16,000 שקלים) לתקופה של עד שנתיים, כך שעל כל עובד ניתן לקבל מענק של עד 115,200 שקלים.
המועד האחרון להגשת הבקשות הינו 13.09.2020 עד השעה 15:00.
יש לכם שאלה?… אז, איך מגישים בקשה?… רוצים עוד פרטים בנושא,
כל הפרטים בקישור המצורף כאן בהודעה – לקריאה לחצו כאן
==============================================================================
אושרה תכנית ״רשת ביטחון כלכלית 2020-2021״
מליאת הכנסת אישרה אמש (ג׳ 28.7.20) בקריאה שנייה ושלישית את תכנית רשת ביטחון כלכלית 2020-2021 , שהוצגה ע"י ראש הממשלה ושר האוצר, הכוללת בין היתר, את הרחבת הזכאות לדמי אבטלה, מענק הסתגלות לבני 67 ומעלה, המשך סיוע לעצמאים ולעסקים, המשך תשלום כפל קצבאות, הגדלת הדיסריגרד לבעלי מוגבלויות, היתר משיכה מפיקדון חיילים משוחררים ופטור ממס על משיכת הכספים מקרן השתלמות.
מה כוללת רשת ביטחון לעצמאיים ולעסקים?!
מענק סיוע סוציאלי לעצמאיים ובעלי עסקים
עצמאיים ובעלי עסקים בעלי הכנסה שנתית חייבת של עד 651 אלף ש״ח בשנה שחוו ירידה במחזור של לפחות 40%, יקבלו אחת לחודשיים עד לחודש יוני 2021 מענק בגובה 70% מההכנסה החייבת ועד ל-15,000 ש״ח.
מענק סיוע לעסקים
עסקים ועצמאיים עם מחזור שנתי עד 400 מיליון ש״ח, ושמחזור מכירותיהם ירד בלפחות 40% לעומת התקופה המקבילה יקבלו אחת לחודשיים עד לחודש יוני 2021 מענק כמפורט:
– עסק בעל מחזור שנתי של עד 300 אלף ש״ח – מענק סיוע לעסק קטן בגובה של 3,000-6,000 שקל לחודשיים כמפורט:
– עד 100 אלף ש״ח מחזור שנתי – 3,000 ש״ח.
– 100-200 אלף ש״ח מחזור שנתי – 4,000 ש״ח.
– 200-300 אלף ש״ח מחזור שנתי – 6,000 ש״ח.
– עסק בעל מחזור שנתי בין 300 אלף ש״ח- 100 מיליון ש״ח – מענק החזר הוצאות קבועות עד 500 אלף ש״ח (עד ל-15% מהמחזור השנתי).
– עסק בעל מחזור שנתי בין 100 מיליון ש"ח ל-200 מיליון ש"ח שמחזור מכירותיו ירד בלפחות 60% – מענק החזר הוצאות קבועות עד 500 אלף ש״ח (עד ל-15% מהמחזור השנתי).
– עסק בעל מחזור שנתי בין 200 מיליון ש"ח ל-400 מיליון ש"ח שמחזור מכירותיו ירד בלפחות 80% – מענק החזר הוצאות קבועות עד 500 אלף ש״ח (עד ל-15% מהמחזור השנתי).
מענק סיוע לעסק חדש
מענק סיוע לעסקים שהוקמו בחודשים ינואר-פברואר 2020 המשולם אחת לחודשיים, עד לחודש יוני 2021:
– עוסק פטור (עד 100 אלף ש"ח מחזור שנתי) – 3,000 ש״ח.
– עוסק מורשה (מעל 100 אלף ש"ח מחזור שנתי) – 4,000 ש״ח.
רישוי עסקים
הארכת תוקף רישיון העסק עד לסוף חודש יוני 2021.
ביום חמישי האחרון 15.7.20 החריז ראש הממשלה ומשרד הבריאות על הגבלות חדשות : צמצום התקהלויות – עד 10 אנשים במקום סגור, ועד 20 במקום פתוח, מכוני כושר ובריכות יסגרו, מסעדות יעבדו אך ורק במתכונת טייק אווי החל משלישי בבוקר. בנוסף הוחלט כי מלונות יארחו רק עד 35% מהתפוסה בחדרי האוכל והמסעדות, וקבלת קהל במשרדי ממשלה תצומצם.
ראש הממשלה ושר האוצר הציגו הערב (ה' 9.7.20) את תוכנית "רשת ביטחון כלכלית 2020-2021"- חבילת צעדים שתעניק ודאות וביטחון כלכלי למשך שנה לשכירים, עצמאיים ועסקים בתקופת הקורונה.
התוכנית כוללת עד חודש יוני 2021 – מתן דמי אבטלה לשכירים, מענק סיוע סוציאלי לעצמאים בגובה של עד 15,000 שקל כל חודשיים, מענק סיוע לעסקים, לעסקים חדשים ועוד
במטרה לסייע לאזרחי ישראל שנפגעו מהתפרצות נגיף הקורונה, גיבשו ראש הממשלה, בנימין נתניהו ושר האוצר, ישראל כ"ץ רשת ביטחון שתעניק רשת ביטחון כלכלית למשך שנה. התוכנית נועדה לתת ודאות וביטחון כלכלי לעצמאים, שכירים ועסקים המתמודדים עם השלכות משבר הקורונה.
חלק מהמענקים לעצמאיים ישולמו כבר בשבוע הבא ועל מנת לאפשר את ביצוע יתר התשלומים לזכאים בהקדם האפשרי, תובא התוכנית לאישור הממשלה ביום ראשון הקרוב.
תוכנית זו מהווה הרחבה משמעותית לתוכנית הסיוע הכלכלי לנפגעי משבר הקורונה שהציגו ראש הממשלה ושר האוצר.
להלן עקרונות התוכנית כפי שהוצגה ע"י אגף הדוברות במשרד האוצר:
רשת ביטחון לעצמאיים ולעסקים
מענק סיוע מיידי לעצמאים ובעלי עסקים עבור החודשים מאי –יוני 2020 – עצמאי או שכיר בעל שליטה שקיבל מענק סיוע קודם יהיה זכאי למענק סיוע מיידי בסכום של עד 7,500 שקל. המענק המיידי צפוי להינתן למעל 380 אלף עצמאים ובעלי עסקים על ידי רשות המסים ישירות לחשבון הבנק ללא צורך בכל פעולה מצד העצמאי או בעל העסק.
מענק סיוע סוציאלי לעצמאיים ובעלי עסקים – עצמאיים ובעלי עסקים בעלי הכנסה שנתית חייבת של עד 640 אלף שקל בשנה שחוו ירידה במחזור של לפחות 40%, יקבלו אחת לחודשיים עד לחודש יוני 2021 מענק בגובה 70% מההכנסה החייבת ועד ל-15,000 שקל. המהלך דורש חקיקה בכנסת.
מענק סיוע לעסקים- עסקים ועצמאיים עם מחזור שנתי עד 100 מיליון שקל, ושמחזור מכירותיהם ירד בלפחות 40% לעומת התקופה המקבילה יקבלו אחת לחודשיים עד לחודש יוני 2021 מענק כמפורט:
עסק בעל מחזור שנתי של עד 300 אלף שקל – מענק סיוע לעסק קטן בגובה של 3,000-6,000 שקל לחודשיים כמפורט:
עד 100 אלף שקל מחזור שנתי – 3,000 שקל
100-200 אלף שקל מחזור שנתי – 4,000 שקל
200-300 אלף שקל מחזור שנתי – 6,000 שקל
עסק בעל מחזור שנתי בין 300 אלף שקל- 100 מיליון שקל- מענק החזר הוצאות קבועות עד 500 אלף שקל (עד ל-15% מהמחזור השנתי).
מענק סיוע לעסק חדש- מענק סיוע לעסקים שהוקמו בחודשים ינואר-פברואר 2020 המשולם אחת לחודשיים, עד לחודש יוני 2021:
עוסק פטור (עד 100 אלף שקל מחזור שנתי) – 3,000 שקל
עוסק מורשה (מעל 100 אלף שקל מחזור שנתי) – 4,000 שקל
מענק ארנונה- לעסקים בעלי מחזור שנתי של עד 100 מיליון שקל שחוו ירידה של לפחות 60% במחזור המכירות החזר בעבור הוצאות הארנונה לבית העסק עד לסוף יוני 2021.
הגדלת הלוואות מסובסדות בערבות מדינה ובתנאים משופרים- הגדלת הלוואות מסובסדות בערבות מדינה ובתנאים משופרים- הרחבת הלוואות מסובסדות בערבות המדינה לעסקים קטנים, בינוניים גדולים בכ-28 מיליארד שקל והעמדתה על סך של 50 מיליארד שקל. הגדלת היקף ההלוואות לעד 24% ממחזור העסק, הכנסת שחקנים נוספים ואפשרות ללקיחת הלוואה משני גופים שונים וטיפול בחסמים למיצוי המסגרת. מדובר בהרחבה משמעותית של התכונית שתאפשר לעסקים רבים לקבל אשראי בתנאים אטרקטיביים. הרחבת הקרן דורשת את אישור ועדת הכספים.
רישוי עסקים- הארכת תוקף רישיון העסק עד לסוף חודש יוני 2021. השינוי דורש הליך חקיקה.
נושאים נוספים️
פטור ממס על משיכת כספים מקרן השתלמות– משיכה בפטור ממס לקרנות השתלמות לא נזילות (6 שנים ופחות), עד ל-10,500 שקל בחודש (השכר הממוצע), כהוראת שעה למשך 6 חודשים. המהלך דורש תיקון חקיקה.
הרחבת היתר משיכה מפיקדון חיילים משוחררים– משיכת עד מחצית מיתרת הפיקדון לכל מטרה, למשוחררים בחמש השנים האחרונות. המהלך דורש תיקון חקיקה.
סיוע לאוכלוסיות מיוחדות, מענה בריאותי ואכיפתי
אזרחים ותיקים – מיפוי ומתן מענים לצרכי הקשישים
אנשים עם מוגבלות – מתן מענים לאנשים עם מוגבלות ואוכלוסיות בסיכון
תגבור חקירות אפידמיולוגיות, בדיקות, הסברה ואכיפה
אזרחים בבידוד ובסגר
תכנית האצה – תיקבע בהמשך, בין השאר לפי יעילות הפרויקט, יכולת ביצוע והשפעה על תעסוקה
קבצים להורדה
רשת ביטחון כלכלית 2020-2021סוג הקובץ : pdfמשקל : 1.3 Mb
===============================================================================
לאור עלית התחלואה ומצב הקורונה כיום 6.7.20 הוחלט על הגבלות חדשות לציבור ולקהילה העסקית, לפניכם הנחיות משרד הבריאות בנושא, שמרו על עצמכם והוראות משרד הבריאות :
רשות המסים הודיעה על מתן ארכה עד ל-01.07.2020 להגשת הבקשה למענק לעצמאים בפעימה הראשונה.
- מי שיגישו את הדוח השנתי לשנת 2019 עד ל-01.07.2020 ומי שמעוניינים להגיש תיקון לדוח שהוגש ונקלט, שאמור להשפיע על הזכאות למענק, יוכלו להגיש את הבקשה למענק גם לאחר מועד זה, עם קליטתו במערכת.
עוד עדכונים של רשות המיסים ורשויות נוספות ראו בהמשך דף זה:
- עובדים על הנושאים הבאים: דחיית תשלומים (ממשלה, בנקים וכו') התחייבויות מול לקוחות וספציפית משפחתונים.
- ה-25.02.2021 הוא המועד האחרון להגשת בקשות לסיוע במימון המעבר לסליקת אשראי בתקן EMV.
- למידע נוסף ראו סיוע לעסקים קטנים מטעם משרד הכלכלה במימון הטמעת תקן סליקה EMV.
- 30.09.2020: הוספנו מידע על הנחה בארנונה לעסקים הזכאים למענק סיוע בגין השתתפות בהוצאות קבועות (פעימה שלישית) ועל הארכת המתווה לדחיית תשלומי הלוואות מהבנקים.
- 22.07.2020: הוספנו מידע על מתן ארכה בהגשת התביעה למענק בפעימה השנייה
- 07.06.2020: הוספנו מידע על מתן ארכה בהגשת התביעה למענק בפעימה הראשונה
- 14.05.2020: הוספנו מידע על דחייה נוספת של מועד הדיווח והתשלום למע"מ עבור חודשים מרץ ואפריל
- 28.04.2020: הוספנו מידע על הארכה נוספת של תוקף אישורים לניכוי מס במקור
- 26.04.2020: הוספנו מידע על הפעימה השנייה של המענק לעצמאים
- 23.04.2020: הוספנו מידע על דחייה נוספת של מועד הדיווח והתשלום למע"מ בדיווח דו חודשי
- 22.04.2020: הוספנו מידע על הנחה בארנונה
- 20.04.2020: הוספנו מידע על הארכת תוקף של רישיון עסק והיתר זמני
- 07.04.2020: מידע על דמי פגיעה לעצמאי שנדבק בקורונה במהלך עבודתו או כתוצאה ממנה
- 02.04.2020: הוספנו מידע על מענק לעצמאים ובעלי עסקים
- 29.03.2020: הוספנו מידע על הכרה זמנית בהעתק של חשבוניות מס לצורך דיווח וניכוי מס תשומות
- 29.03.2020: הוספנו מידע על דחיית תשלום דמי הביטוח הלאומי לעצמאים
- 25.03.2020: עדכנו את ההגבלות החדשות על התקהלות והפעלת מקומות עבודה בהתאם לתקנות החירום החדשות
- 25.03.2020: הוספנו מידע על השהייה של הגבלת חשבון בנק בשל צ'קים שלא כובדו
- 22.03.2020: הוספנו מידע על תקנות החירום החדשות המגבילות את מספר העובדים המותר –
- 22.03.2020: הוספת מידע על תקנות שעת חירום המגבילות הפעלת מקומות עבודה ויציאה מהבית
- 18.03.2020: הוספת מידע על הקטנת מקדמות הביטוח הלאומי
- 17.03.2020: הוספת מידע על דחייה נוספת במועד תשלומי מע"מ
- 15.03.2020: הנחיות משרד הבריאות לניהול עסקים
- 15.03.2020: הוספת מידע על דחיית מועד הדיווח והתשלום למע"מ
- 15.03.2020: הקטנת היקף משרה או הפחתת שכר
- 11.03.2020: הוספנו מידע על הלוואות בסיוע המדינה
ממשלה אישרה בישיבתה ביום א' 31.5.20 ברוב גורף את תוכנית שר האוצר ישראל כץ למענק עידוד תעסוקה בהיקף של 6 מיליארד שקלים. מענקים בסך 3,500 שקלים – 7,500 שקלים יינתן לעסקים בעבור כל עובד שיוחזר לשוק העבודה
במטרה לתמרץ מעסיקים במשק להחזרת עובדים לעבודה מהר ככל האפשר, הפיץ היום (ג') שר האוצר, ישראל כ"ץ, את תזכיר החוק הכולל מתן מענק לעידוד התעסוקה. על פי המתווה שגיבש שר האוצר יחד עם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, והדרגים המקצועיים, יינתן מענק לכל עסק בגין כל עובד שיוחזר החל מה-1.6 בסכום כולל של 7,500 שקל. בגין עובדים שהוחזרו לתעסוקה החל מה-1.5, יקבל העסק מענק בסכום כולל של 3,500 שקל.
תזכיר החוק שהופץ היום להערות הציבור, וצפוי להיות מובא לאישור הממשלה ביום א' הקרוב, וזאת על מנת שהכנסת תוכל לאשר את הצעת החוק בהקדם האפשרי ובמקביל לאישור תיקון חוק יסוד משק המדינה. על מנת לוודא ביצוע מיידי של מימוש המענק, בהתאם להנחיית שר האוצר נערכה רשות המסים לחלוקת המענק ישירות לחשבון הבנק של העסק.
המענק לעידוד התעסוקה נועד לצמצם את כמות המובטלים העומדת כיום על כמיליון איש ולהחזירם לעבודה, והוא מצטרף לכלל צעדי הסיוע שנתנו עד כה לעסקים להתמודדות עם משבר הקורונה ביניהם קרנות הלוואה בערבות המדינה בגובה של 20 מיליארד שקל, מענק החזר הוצאות קבועות לעסקים בהיקף של 5.2 מיליארד שקל, שתי פעימות עצמאים בהיקף של כ-3.8 מיליארד שקל, פטור מארנונה עסקית לשלושה חודשים בהיקף של כ-2.85 מיליארד שקל, דחיית אגרות, תשלומי מסים ועוד.
פרטי המענק לעידוד התעסוקה כוללים:
• מענק בסכום כולל של 7,500 שקל שיינתן לעסק בעבור כל עובד שיוחזר לעבודה החל מה-1 ביוני.
• מענק בסכום כולל של 3,500 שקל שיינתן לעסק שהחזיר עובדים לעבודה החל מה-1 במאי.
• המענק יינתן בארבע פעימות שוות בכל חודש בגין כל עובד זכאי, החל מהעובד הראשון שנקלט החל מהתאריך שנקבע.
• המענק ישולם החל מחודש יולי בגין משכורת חודשים מאי ויוני. לאחר מכן ישולם המענק בגין כל חודש מיד לאחר תשלום המשכורת לעובד ולאחר דיווח לשירות התעסוקה על ידי העובד והמעביד כפי שיפורט להלן (משמע- המענק בעבור חודש יולי ישולם בחודש אוגוסט וכך הלאה).
• לאור הפניות שהועברו לשר האוצר בנושא, ועל מנת לעודד העסקה של עובדים גם במשרות חלקיות, החליט שר האוצר להפחית את סך השכר החודשי שממנו יינתן המענק עבור עובד, והוא יעמוד על 3,300 שקל בלבד. בכך, יינתן מענה גם לעובדים במשרות חלקיות, במשמרות ולסטודנטים, לצד תמרוץ מעסיקים להעסקה בהיקף של מעל 50% משרה לפחות.
• קבלת המענק תעשה על ידי רישום של המעסיק ושל העובד בשירות התעסוקה באמצעות טופס אלקטרוני, עבור כל חודש. המענק ישולם לאחר מכן על ידי רשות המסים, ישירות לחשבון הבנק של העסק, החל מחודש יולי (בעבור משכורות מאי ויוני).
• לא תחול כל מגבלה על היקף החזרת העובדים ועל הסכום שהעסק יקבל. ככל שיקלטו יותר עובדים לעבודה, כך יגדל הסכום.
עוד בנושא באר משרד האוצר, https://www.gov.il/he/departments/news/press_26052020_c
הממשלה אישרה אמש (שלישי 26.5.20) במשאל טלפוני שורה של הקלות שאמורות להיכנס לתוקף כעת, ביניהן פתיחת המסעדות ובריכות השחייה. זאת בהתאם לקווים המנחים של משרד הבריאות. גני האירועים יישארו סגורים בשלב זה ואמורים להיפתח ב-14 ביוני. גילי כהן מכאן, תאגיד השידור הישראלי, עושה לנו סדר.
בין ההחלטות שקיבלה הממשלה:
בתי העסק יוכלו לשוב לפעילות כפוף להוראות ״מקום הפתוח לציבור״ ועל פי יחס השוהים הבא:
1. בבתי אוכל, ברים ופאבים – יחס השוהים יהיה בהתאם לקבוע ברישיון העסק, או לגבי עסק שהתפוסה המקסימלית שלו היא 100 איש ויותר – עד 85% ממספר הלקוחות המותר.
2. בבריכות שחייה, בתוך מי הבריכה, יחס המבקרים יהיה אדם לכל שישה מ"ר.
3. ברכבל – תותר הנסיעה עד מחצית ממספר הנוסעים המירבי המותר, ולא יותר מ-20 אנשים.
מפעיל עסק שלא בהתאם לכללים עובר עבירה שהקנס המוטל בגינה יהיה 2,000 שקלים. כמו כן, מפעיל אולם, גן או מקום לאירועים שלא בשטח פתוח, או עם מספר אנשים הגבוה מהמותר לפי מגבלת ההתקהלות עובר עבירה שהקנס המוטל בגינה יהיה 5,000 שקלים.
מפעילי בתי אוכל, פאבים, בריכות שחייה, אטרקציות ורכבל רשאים להפעילם במשך שני ימי עבודה ממועד פרסום התקנות, אף ללא הגשת הצהרה בטופס מקוון באתר משרד הכלכלה כפי שנדרש בהפעלת מקום ציבורי, וזאת לצרכי התארגנות וההיערכות.
ארכה עד ל-25.5.2020 למועדי הדיווח והתשלום למע"מ עבור החודשים מרץ ואפריל 2020
מנהל רשות המסים ערן יעקב, החליט על מתן ארכה לדיווח ולתשלום למע"מ עבור החודשים מרץ-אפריל 2020, למדווחים דו-חודשי, ועבור חודש אפריל 2020 למדווחים חד-חודשי, עד ל-25.5.2020 (במקום 18.5.2020).
ההחלטה נועדה להקל על ציבור העוסקים והמייצגים, לאור הצטברות מועד הדיווח, בעקבות ארכה שניתנה בעבר עבור חודשי ינואר פברואר.
מענק סיוע לעסקים – פעימה שלישית
מענק סיוע לעסקים – פעימה שלישית
בהתאם להחלטת ממשלה, מיום 24.4.2020, בדבר מענק סיוע לעצמאים בעד השתתפות בהוצאות קבועות בשל ההשפעה הכלכלית של התפשטות נגיף, בעלי עסקים שנפגעו מנגיף הקורונה בעלי מחזור פעילות של עד 20 מיליון ₪, מובא אליכם פרסום רשות המיסים בנושא. לקבלת המענק עליהם להגיש בקשה למענק, החל מהיום, 12.5.2020, ועד ליום 10.8.2020. מטרת המענק לסייע בכיסוי ההוצאות הקבועות שלא נחסכו, על אף הירידה בהיקף הפעילות של העסק.
אז מי זכאי למענק?… לנכויותיכם, ריכזנו עבורכם את תמצית תנאי הזכאות למענק:
- עבור חברה או שותפות: מחזור העסקאות בשנת 2019 עולה על 18 אלף ₪ ואינו עולה על 20 מיליון ₪.
- עבור עצמאים: מחזור העסקאות בשנת 2019 עולה על 300 אלף ₪ ואינו עולה על 20 מיליון ₪.
- חלה ירידה של 25% במחזור הפעילות בחודשים מרץ – אפריל 2020, ביחס לתקופה המקבילה בשנת 2019.
- עבור עסק שהחל לפעול לאחר ה- 1.3.2019 ועד ה- 31.12.2019, ההשוואה תעשה למחזור העסקאות הממוצע מיום תחילת החודש העוקב ליום פתיחת העסק, עד יום 29.2.2020.
- הגשת כל הדוחות התקופתיים למע"מ, הנדרשים לצורך חישוב המענק.
- ניהול פנקסי החשבונות כנדרש, אם העסק מחויב בכך ופנקסיו לא נפסלו.
- ירידת מחזור העסקאות בתקופת המענק נגרמה כתוצאה מההשפעה הכלכלית של התפשטות נגיף הקורונה.
לנוסח הפרסום הכולל פירוט התנאים לזכאות והסבר על תהליך הגשת הבקשה למענק, לחצ/י כאן.
לנוסח החלטת הממשלה, לחצ/י כאן. לנוסח ההנחיות לציבור לקבלת המענק, לחצ/י כאן.
לשאלות ותשובות הנוגעות לקבלת המענק, לחצ/י כאן.
נדחה מועד הדיווח ותשלום דמי הביטוח של מעסיקים עבור העובדים שבחל"ת מ-15/5/2020 ל-15/7/2020:
בהתאם להוראות החוק, מעסיק אשר הוציא את עובדיו (שלא עבדו באותו החודש כעובד שכיר אצל מעסיק אחר או כעבדו כעצמאים) לחל"ת מחוייב בתשלום בס"ך 348 ש"ח לביטוח לאומי.
לתקנה 6 לתקנות הוראות מיוחדות בדבר תשלום דמי ביטוח – לחצו כאן
מומלץ לקבל מהעובדים שהיו בחל”ת בכל חודש אפריל 2020 אישור בכתב אם עבדו במקום אחר, אפילו יום עבודה אחד בחודש אפריל, או שהיו רשומים במוסד לביטוח לאומי כעובדים עצמאיים (בכל חודש אפריל או בחלקו), כדי להסיר אותם מרשימת העובדים שיש לשלם בעדם את התשלום האמור.
למען הסר ספק, וככל שבסופו של דבר לא יהיה פטור מלא למעסיק, לפי התקנות, המעסיק רשאי (אך לא חייב) לנכות מכל סכום המגיע לעובד ממנו את התשלום ששילם למוסד לביטוח לאומי (הכוונה בסעיף לכל התשלום, כולל חלק המעסיק בתשלום דמי הביטוח הלאומי).
הודעת ראש הממשלה והשרים אמש (ב' 4.5.20) בדבר הקלות בבירוקרטיה בהגשת בקשה לקבל מענק לעצמאים ועסקים בעקבות נגיף הקורונה, ראש רשות המיסים ערן יעקב מסביר איך זה יקרה, למצגת רשות המיסים לחוצו בקישור המצורף:
על פי דברי ראש רשות המיסים, החל מיום ג' 5.5.20 יכול כל עצמאי שיש לו ירידה של 25% במכירות, להיכנס לאזור האישי שלו באתר רשות המסים ולאחר שיכניס את הנתונים הכספיים שלו ואת היקף הירידה בהכנסה הוא ידע האם הוא זכאי למענק או לא. הכסף ייכנס באופן אוטומטי לחשבון הבנק בתוך יומיים.
עוד הדגשי ראש רשות המיסים, כי גם קבלת הכספים מהפעימה השנייה והשלישית של המענקים לעצמאים יהיו פשוטים. לדבריו בפעימה השנייה ניתן לקבל עד 10,500 שקלים או 70% מההכנסה החייבת וזאת במידה וההכנסה של בעל העסק תהיה עד מיליון שקלים.
הפעימה השלישית – שתכנס לתוקף החל מיום ג' 5.5.20 כאמור – היא לישראלים שמחזור ההכנסה שלהם נע בין 18-300 אלף שקלים בשנה. הם יהיו זכאים לפיצוי שינוע בין 700-3,025 שקלים. בשבוע הבא ייכנס לתוקף מענק לבעלי עסקים שמחזור ההכנסה שלהם הוא בין 300 אלף שקלים ועד 20 מיליון שקלים. ככל שהירידה בהכנסה חדה יותר כך הפיצוי יהיה משמעותי יותר ויכול להגיע לעד 400 אלף שקלים שייכנס לחשבון הבנק בתוך שבוע.
מי זכאי למענק המדינה?… לא יודעים מה לעשות?! מבולבלים?…נעשה לכם סדר!
לאור פנית בעלי עסקים שלא בדיוק הבינו מהן הקטריונים לקבלת המענק, החלטנו בלשכת המסחר ירושלים לעשות לכם סדר. תכנית הסיוע עליהם הכריז ראש הממשלה ושר האוצר, כוללת מענק השתתפות בהוצאות קבועות, שיוכל להגיע עד לסך של 400,000 שקל לעסק, כתלות במידת הירידה בפעילות העסק, וכן את הפעימה השנייה במענק הסיוע המורחב לעצמאים, במסגרתו עצמאים יהיו זכאים למענק בגובה 70% מההכנסה החייבת שלהם, ועד 10,500 שקל. גובה חבילת הסיוע עומד על סך של 8 מיליארד שקל ומתווסף לכלל הצעדים שבוצעו עד כה. שהתנאי לזכאות הינו ירידה בהכנסות של 25% .
מענק לעצמאים – פעימה ראשונה עד 6,000 ₪
מי זכאי: * בעל עסק בשנת 2018 הכנסות בין 2,000-20,000 ₪ לחודש. * הכנסת שתי בני הזוג נמוכה מ – 340,000 ₪ . ירידה בהכנסות 25% בתקופה מ : 3-4.20 לעומת 3-4.19
מתי ניתן להגיש: הגשת הבקשה הינה בין התאריכים : 10.6.20 – 2.4.20 היכן מגישים את הבקשה : באזור האישי של מס הכנסה
מענק לעצמאים – פעימה שנייה עד 10,500 ₪
מי זכאי: * בעל עסק בשנת 2018 הכנסות עד 1,000,000 ₪ בשנה. * הכנסה חודשית מעל 714 ₪ בשנת 2018 ₪. * ירידה בהכנסות 25% בתקופה מ : 3-6.20 לעומת 3-6.19 .
מתי ניתן להגיש: הגשת הבקשה הינה בין התאריכים : 12.7.20 – 5.5.20 * היכן מגישים את הבקשה : באזור האישי של מס הכנסה
מי זכאי: * בעל עסק בשנת 2019 הכנסות לחודש בין 25,000 – 1,500 ₪ * ירידה בהכנסות 25% בתקופה מ : 3-4.20 לעומת 3-4.19
מתי ניתן להגיש: הגשת הבקשה הינה בין התאריכים : 12.7.20 – 5.5.20 * היכן מגישים את הבקשה : באזור האישי של מס הכנסה
מענק לשכיר בעל שליטה בחברה עד 10,500 ₪
מי זכאי: * הכנסת בעל שליטה ב-2018 בתוספת רווח החברה לפי אחוז חלקו במניות עד 1,000,000 ₪ בשנה * הכנסה חודשית ב-2018 ממשכורת מעל 714 ₪ * ירידה בהכנסות 25% בתקופה מ : 3-6.20 לעומת 3-6.19
מתי ניתן להגיש: הגשת הבקשה הינה בין התאריכים : 12.7.20 – 5.5.20 * היכן מגישים את הבקשה : באזור האישי של מס הכנסה
מענק כיסוי הוצאות קבועות לעצמאים עד 400,000 ₪
מי זכאי: * בעל עסק שהכנסותיו בשנת 2019 בין 20,000,000 – 300,000 ₪ * ירידה של לפחות 25% בתקופה מ: 3-4.20 לעומת 3-4.19
מתי ניתן להגיש: הגשת הבקשה הינה בין התאריכים : 10.8.20 – 12.5.20 * יודגש : טרם פורסם הנוסח הסופי – ההנחיות מתבססות על טיוטת החלטת הממשלה
מענק כיסוי הוצאות קבועות לחברות/שותפות עד 400,000 ₪
מי זכאי: * בעל עסק שהכנסותיו בשנת 2019 בין 20,000,000 – 18,000 ₪ * ירידה של לפחות 25% בתקופה מ: 3-4.20 לעומת 3-4.19
מתי ניתן להגיש: הגשת הבקשה הינה בין התאריכים : 10.8.20 – 12.5.20 * יודגש : טרם פורסם הנוסח הסופי – ההנחיות מתבססות על טיוטת החלטת הממשלה
מענק לעצמאים ובעלי עסקים
- עצמאים ובעלי עסקים שהכנסותיהם נפגעו כתוצאה ממשבר הקורונה עשויים להיות זכאים למענק מיוחד המשולם בשתי פעימות.
- בפעימה הראשונה סכום התשלום המירבי הוא 6,000 ש"ח. ניתן להגיש את התביעה לתשלום זה עד ל-10.06.2020.
- בפעימה השנייה נקבעו הקלות שונות. בין היתר סכום התשלום המירבי הועלה ל-10,500 ש"ח ובעלי עסקים קטנים עשויים להיות זכאים לתוספת. ניתן להגיש את התביעה לתשלום זה עד ל-12.07.2020.
- לצורך קבלת המענק יש להגיש תביעה מקוונת באתר רשות המסים (באיזור האישי).
- למידע נוסף ראו:
פורסמו התנאים לקבלת סיוע לעצמאיים של הפעימה השניה – לפרטים לחצו כאן.
שכירים בעלי שליטה, ראו מענק סיוע לשכירים בעלי שליטה בעקבות משבר קורונה
כדי לקבל את המענק יש להירשם קודם באיזור האישי ברשות המסים
הממשלה אישרה תקנות שעת חירום הקובעות הקלות נוספות במטרה להחזיר בהדרגה את המשק הישראלי לשגרה זהירה בצל הקורונהשנכנסו לתוקף החל מהיום (א') 26.4.2020.
בהתאם לתקנות שאישרה הממשלה, ייתאפשרו לפתיחה לקבלת קהל:
✅ כל חנויות הרחוב
✅ מספרות
✅ מכוני יופי וקוסמטיקה
✅ איסוף ממסעדות, בנוסף למשלוחים (ללא ישיבה)
חשוב❗ פתיחת החנות תיעשה בהתאם לשמירה קפדנית על הכללים:
• בעל העסק או החנות יגיש לרשות המקומית לפני תחילת הפעלת החנות הצהרה חתומה לפיה יעמוד בתנאים לשמירת הנחיות הבריאות.
• פתיחת בתי עסק בקניונים ובשווקים עדיין אסורה.
לקישור לתקנות?
קישור לתיקון התקנות כפי שפורסם הלילה ברשומות
הכללים הנדרשים לשם שמירה על בריאות הציבור מוגשים לכם בהוראות משרד הבריאות המוצגות בצד שמאל ⇐ ⇐ ⇐ ⇐ ⇐ ⇐ ⇐ ⇐ ⇐ ⇐ ⇐
* ארכה נוספת למדווחים דו-חודשי למע"מ לדיווח ותשלום עבור החודשים ינואר פברואר 2020 !
ביום רביעי (22.4.20) החליט מנהל רשות המסים ערן יעקב על מתן ארכה נוספת לעסקים המדווחים למע"מ בדיווח דו חודשי וקבע כי הדיווח והתשלום עבור החודשים ינואר פברואר 2020 ידחה פעם נוספת עד לתאריך ה – 18 במאי 2020. הודעה זו הינה בהמשך לארכה קודמת שניתנה ב- 17 במרץ, אז נקבע מועד הדיווח והתשלום של עוסקים המדווחים למע"מ בדווח דו-חודשי, עד לתאריך ה- 27 באפריל 2020.
* הנחה בארנונה לעסקים שפעילותם נאסרה במהלך תקופת המשבר
יום שלישי (21.4.20) פורסם ברשומות תיקון לתקנות ההסדרים במשק המדינה (הנחה מארנונה) התשנ"ג-1993, המסדיר מתן הנחה מארנונה בשנת 2020 בשל משבר הקורונה. לצפיה בקובץ התקנות – לחץ כאן.
- בהתאם לתיקון, כלל הנכסים, למעט אלה אשר הוחרגו בתיקון, זכאים להנחה מארנונה בשיעור של 100% (פטור מלא) לשלושת החודשים מרץ-מאי 2020. עסקים (כולל עמותות), מדובר בנכסים המחויבים בארנונה בסיווג: משרדים שירותים ומסחר, תעשיה, בתי מלון, מלאכה, חניונים בתשלום ועוד… שבשל הנחיות משרד הבריאות או תקנות שעת החירום לא הורשו לפעול במהלך תקופת משבר הקורונה,
- הרשות המקומית שבה נמצא העסק יכולה להחליט שבמקום פטור מארנונה ב-3 החודשים הנ"ל, היא תעניק לאותם עסקים הנחה של 25% על מלוא הארנונה השנתית של שנת 2020.
* מענק ההסתגלות המיוחד לבני 67 ומעלה
הודעה זו הינה בהמשך לארכה קודמת שניתנה ב- 17 במרץ, אז נקבע מועד הדיווח והתשלום של עוסקים המדווחים למע"מ בדווח דו-חודשי, עד לתאריך ה- 27 באפריל 2020.ביום 24.4.2020 פורסמו תקנות שעת חירום (נגיף הקורונה החדש) (מענק הס=תגלות מיוחד לבני 67 ומעלה) (תיקון), התש"ף-2020, שמתקנות את התקנות המקוריות שפורסמו ביום 27.3.2020.
המוסד לביטוח לאומי ישלם מענק הסתגלות נוסף לבני 67 ומעלה שלא חזרו לעבודה בחודש מאי 2020 או D7מי שהוצאו לחל"ת למשך 30 יום או פוטרו בחודש מאי 2020. המענק עבור חודש מאי ישולם בנוסף למענקים עבור החודשים מרץ ואפריל. סכום המענק המירבי הוא 4,000 ש"ח ומותנה במבחן הכנסות שכולל הכנסות מפנסיה (קצבת פרישה לפי ההגדרה בפרק אבטלה בחוק הביטוח הלאומי). אם הוגשה בקשה למענק עבור החודשים הקודמים – אין צורך להגיש בקשה פעם נוספת.
להודעת המוסד לביטוח לאומי לחצו כאן
שני דיווחים נדרשים בסיום החל"ת
עדכון שירות התעסוקה על סיום החל"ת – לחץ כאן
עדכן ביטוח לאומי על סיום החל"ת – לחץ כאן
עדכן ביטוח לאומי יכול להתבצע גם על ידי שליחת קובץ מרוכז לכל העובדים מתוכנת השכר.
ראש הממשלה: "מתחילים לשחרר בזהירות את המרחב האישי והכלכלי"
ראש הממשלה בנימין נתניהו הציג אמש (מוצ"ש 18.4.20) את ההקלות שייכנסו ביום א' לתוקף לאחר שאושרו בממשלה, כחלק ממתווה היציאה של ישראל ממשבר הקורונה. בין הצעדים שהוחלט עליהם: החזרת החינוך המיוחד, העלאת שיעור העובדים ל – 30%, חנויות מסוימות ייפתחו במרחב הפתוח בכפוף למדידת חום, מספר הלקוחות יוגבל, חידוש המסחר בענפים מסוימים והקלות בהגבלות התנועה והתפילות המשותפות.
ההקלות החל מיום – א' 19.4.20:
התעשייה וההיי-טק יחזרו לפעילות תחת הגבלות
חנויות חשמל, אופטיקה, תקשורת ומחשבים ייפתחו – הקניונים יישארו סגורים
החינוך המיוחד יחזור לעבוד בקבוצות של שלושה תלמידים תותר תפילה של עד 10 בני אדם במרחב ציבורי פעילות ספורט בזוגות קבועים עד 500 מטר מהבית משפחתונים לשלוש משפחות עם מטפל קבוע
מה מותר ומה אסור? מהו התו הסגול? … לפניכם ההנחיות החדשות במלואן בלחיצה על המשפט "ההנחיות החדשות" המוסמנות לפניכם תוכלו לראות בהרחבה את מצגת משרד הבריאות בהתאם להנחיות כאמור שהוצגו הערב
התו הסגול: ההקלות המסתמנות בסגר יאפשרו לכמה מחנויות המסחר ולמקומות העבודה להיפתח בכפוף לעמידה בתו הסגול, שמציב את כל התנאים שצריך לעמוד בהם כדי לחזור לפעילות באופן חוקי. בין היתר תהיה הגבלה במספר האנשים בחנות וחובת רישום כל הלקוחות הנכנסים. מקומות העבודה שיעמדו בתנאים יוכלו להעסיק עד 100% ממצבת כוח האדם. כל עסק או מקום עבודה יבצע רגולציה עצמית, ויצהיר שהוא עומד בתנאים, אך אם יתגלה כי הפר את המגבלות – מדובר בעבירה פלילית.
להלן הכללים המסתמנים כחלק מ"התו הסגול":
*כל עסק ימנה ממונה קורונה *שמירה על כללי היגיינה. *איסור התקהלות בפינת הקפה ומטבחונים. *אכילה בחדרו של העובד ככל שאפשר. *שמירה על מרחק 2 מטר מאחד לשני. *בדיקת חום בכניסה. *שיבוץ באותה קבוצת הסעה ואותה משמרת, ככל האפשר.
*בחדר שגודלו עד 20 מטרים רבועים – שני עובדים, או מספר גדול יותר של עובדים אם בין עובד לעובד ישנה מחיצה שתמנע העברת רסס. *בחדר שגודלו מעל 20 מ"ר עד 5 עובדים או מספר גדול יתר של עובדים אם בין עובד לעובד ישנה מחיצה. *קיום פגישות ודיונים יתאפשר עד 8 עובדים בחדר.
ההנחיות החדשות במלואן
החל יום ד' 14.4.20 ועד צאת החג – תיאסר יציא מהערים והיישובים. חגיגות המימונה גם הן בוטלו ומאפיות לא ייפתחו בצאת החג מחשש להתקהלויות.
חגיגות שביעי של פסח והמימונה יהיו בחוג המשפחתי המצומצם – רק עם בני משפחה שגרים באותו הבית – כפי שהיה בליל הסדר ויציאה למרחב הציבורי תתאפשר עד למרחק של 100 מטרים. בצאת החג ניתן יהיה לקנות במרכולים תרופות ומזון ולהזמין משלוחי מזון. המאפיות ומחלקות החמץ ברשתות השיווק ייפתחו רק ביום חמישי בבוקר, וייאסר עליהן לפעול בצאת החג. ההגבלות שהוטלו לא ייחולו על יישובים לא יהודיים.
החל מיום ראשון (12.4.20) חובה לבישת מסיכות במרחב הציבורי – ראו מודעה בצד שמאל!!!
אזורים בעיר ירושלים – המוגדרים – " כאזור מוגבל"
ועדת השרים להגדרת ״אזור מוגבל״ קבעה ביום 12/4/2020 בישיבה טלפונית את הרובעים המפורטים להלן בעיר ירושלים כאזור מוגבל מיום 12 באפריל 2020 בשעה 12:00 ועד ליום 15 באפריל 2020 בשעה 7:00 בהתאם למפת מינהלים קהילתיים, תיחום רובעי תפעול של עיריית ירושלים המצורפת בקישור הבא וגם בפירוט שלהלן:
רובע 1, למעט עוטף ירושלם כפר עקב, אזור התעשיה עטרות, בית חנינא,פסגת זאב ועוטף ירושלים שכונת השלום.
רובע 2, למעט אזור תעשייה הר החוצבים, פארק מטרופוליני עמק הארזים ופארק מטרופוליני עמק מוצא.
רובע 3, למעט אזור תעשיה גבעת שאול, בית הכרם, מינהל מוסדי הר הרצל, יובלים, גנים, רמת דניה ובית החולים הדסה עין כרם.
רובע 5, למעט מינהל מוסדי קריית הלאום ובית דוד.
המשמעות של הכרזה זו כי לא יוכל אדם לצאת ולהיכנס מהאזור המוגבל בהתאם לאמור לעיל.
תקנות שעת חירום (דחיית מועדים לתשלום קנסות) – נגיף קורונה, 12.4.2020
ביום 10/4/2020 פורסמו ברשומות תקנות שעת חירום (נגיף הקורונה החדש) (דחיית מועדים לתשלום קנסות), התש"ף- 2020
קישור לתקנות דחיית מועדים לתשלום קנסות
ביום 10.4.2020 פורסמו התקנות המאפשרות דחייה במועד התשלום של קנסות אשר המועד המקורי לתשלומם חל בתקופה הקובעת. ההגדרה של התקופה הקובעת הינה החל מיום 10.3.2020 ועד תום תוקף תקנות אלו (21 ימים).
חשוב לשים לב למספר דברים:
- התקנות חלות רק על הקנסות המנויים בתוספת הראשונה לתקנות ולא חלות על הקנסות המנויים בתוספת השנייה (למשל קנסות מכוח הפרה של תקנות שעת חירום בשל וירוס הקורונה). לכן בשלב ראשון בדקו האם הקנס שעליכם לשלם מנוי בתוספת הראשונה ואינו חלק מהרשימה בתוספת השנייה.
- אם התווסף פיגור לקנס – תבוטל התוספת. מי ששילם תוספת פיגור יהא זכאי להחזר.
- אם נקבע בגזר דין כי הקנס ישולם לשיעורין ומועד תשלום חלק מהקנס חל בתקופה הקובעת – על המשלם לשלוח הודעה בכתב לרשות שלה יש לשלם את הקנס על רצונו בדחיית המועד.
- אם נקבע בחוק מועד להגשת בקשה לביטול קנס או להישפט על עבירה והמועד חל בתקופה הקובעת – מועד זה יידחה עד תום תוקף התקנות.
- דחיית מועד ביצוע של מאסר במקום קנס (למעט חייב שהוא אסיר שפוט).
ראש הממשלה בנימין נתניהו הכריז (שני 6.4.20) על הטלת סגר כללי ברחבי הארץ מיום שלישי (7.4.20) בשעה 19:00 ועד יום שישי (10.4.20), וכן על עוצר בערב החג, (ד' 8.4.20), בשעה 18:00, ועל איסור יציאה מהבתים למרחק של יותר מ-100 מטר בליל הסדר, זאת במסגרת המאבק למניעת התפשטות הקורונה בפסח. הממשלה אישרה (7.4.20) את תקנות החירום, על פי טיוטת התקנות:
החל מיום ג׳ 07.04.2020 בשעה 19:00 ועד יום ו' 10.4 בשעה 6:00, נאסר על אדם לצאת מהיישוב בו הוא גר אלא לשם הצטיידות במזון, בתרופות או במוצרים חיוניים, או לשם קבלת שירותים חיוניים, אלא אם לא ניתן לעשות זאת בישוב מגוריו (בירושלים תחום השיפוט הוא לפי הרובעים המפורטים בתקנות ובמפה המצורפת).
עוד נקבע כי החל מהיום בשעה 20:00 ועד יום א׳ 12.4 בשעה 8:00, יופסקו שירותי התחבורה הציבורית ובכלל זה טיסות נוסעים בינלאומיות. טיסות נוסעים בינלאומיות יוכלו לפעול רק באישור מראש של שרי התחבורה והפנים. תותר הפעלה של שירותי הסעה ייעודיים לעובדים בהתאם להנחיות, וכן של מוניות על פי ההנחיות ולצורך חיוני בלבד.
החל מיום ד׳ ה-08.04.2020 בשעה 15:00 ועד יום ה׳ ה-09.04.2020 בשעה 7:00 תיאסר גם הצטיידות במזון. הממשלה חוזרת ומזכירה כי האזרחים נדרשים לחגוג את חג הפסח בבתים בהם הם גרים.
הגבלות אלה לא יחולו ביישובים שמרבית תושביהם אינם יהודים.
הודעה משותפת ממשרד ראש הממשלה, משרד האוצר ומשרד הבריאות:
» תקנות שעת חירום להגבלת הפעילות על מנת לצמצם את התפשטות נגיף הקורונה בישראל בתקופת חג הפסח (07.04.2020)
קישורים חשובים:
* קישור לאתר משרד הבריאות » * פורטל חרום לאומי – ריכוז מידע והנחיות » * קישור למידע נגיש באתר הנציבות לאנשים עם מוגבלות »
חובת חבישת מסיכה
בתוך כך, נחתם על ידי מנכ"ל משרד הבריאות צו בריאות העם – חובת חבישת מסיכה, לפיו לא ישהה אדם במקום שאינו מקום מגוריו ללא כיסוי הפה והאף באמצעות מסיכה המיועדת לכך או מסיכה ביתית בהתאם להנחיות משרד הבריאות. מסיכת פה-אף מקטינה מאוד את הסיכון להידבק ולהדביק. היא מונעת פליטת נתז טיפתי ומונעת מנתז טיפתי להגיע לפה ולאף.
הוראות חבישת מסיכה לא יחולו על קטין מתחת לגיל 6, אדם שמחמת מוגבלות נפשית, שכלית או רפואית מתקשה באופן משמעותי בשימוש במסכה, אדם השוהה בכלי רכב, במבנה או בחדר במבנה ללא אדם נוסף
התחבורה הציבורית תפסיק את פעילותה החל מיום שני (6.4.20) ועד ליום שישי, למעט מוניות.
להודעה הרשמית באתר משרד הכלכלה לחץ כאן
מענק סיוע לעצמאים בעקבות משבר קורונה
הסבר על אופן הזיהוי ורישום לקוח באינטרנט ( 10.44 Mb )
בהתאם לתקנות החירום שאושרו בממשלה, ניתן להגיש בקשות לקבלת המענק בתוך 70 ימים מיום פרסומן ברשומות (2 באפריל 2020). לצורך קבלת המענק, ניתן להגיש תביעה בהליך פשוט, באמצעות טופס מקוון, באזור האישי באתר רשות המסים. בדיקת הזכאות וחישוב סכום המענק מבוצעות על ידי רשות המסים ומוצגות באזור האישי. המענק ישולם לעצמאי לאחר קביעת הזכאות, באמצעות זיכוי חשבון הבנק. *לחצו כאן להגיש בקשות למענק הסיוע * לחצו כאן למידע כללי בנושא באמצעות שיחת צ'ט בוט
- עובדים על הנושאים הבאים: דחיית תשלומים (ממשלה, בנקים וכו') התחייבויות מול לקוחות וספציפית משפחתונים.
- 07.06.2020: הוספנו מידע על מתן ארכה בהגשת התביעה למענק בפעימה הראשונה
- 14.05.2020: הוספנו מידע על דחייה נוספת של מועד הדיווח והתשלום למע"מ עבור חודשים מרץ ואפריל
- 28.04.2020: הוספנו מידע על הארכה נוספת של תוקף אישורים לניכוי מס במקור
- 26.04.2020: הוספנו מידע על הפעימה השנייה של המענק לעצמאים
- 23.04.2020: הוספנו מידע על דחייה נוספת של מועד הדיווח והתשלום למע"מ בדיווח דו חודשי
- 22.04.2020: הוספנו מידע על הנחה בארנונה
- 20.04.2020: הוספנו מידע על הארכת תוקף של רישיון עסק והיתר זמני
- 07.04.2020: מידע על דמי פגיעה לעצמאי שנדבק בקורונה במהלך עבודתו או כתוצאה ממנה
- 02.04.2020: הוספנו מידע על מענק לעצמאים ובעלי עסקים
- 29.03.2020: הוספנו מידע על הכרה זמנית בהעתק של חשבוניות מס לצורך דיווח וניכוי מס תשומות
- 29.03.2020: הוספנו מידע על דחיית תשלום דמי הביטוח הלאומי לעצמאים
- 25.03.2020: עדכנו את ההגבלות החדשות על התקהלות והפעלת מקומות עבודה בהתאם לתקנות החירום החדשות
- 25.03.2020: הוספנו מידע על השהייה של הגבלת חשבון בנק בשל צ'קים שלא כובדו
- 22.03.2020: הוספנו מידע על תקנות החירום החדשות המגבילות את מספר העובדים המותר –
- 22.03.2020: הוספת מידע על תקנות שעת חירום המגבילות הפעלת מקומות עבודה ויציאה מהבית
- 18.03.2020: הוספת מידע על הקטנת מקדמות הביטוח הלאומי
- 17.03.2020: הוספת מידע על דחייה נוספת במועד תשלומי מע"מ
- 15.03.2020: הנחיות משרד הבריאות לניהול עסקים
- 15.03.2020: הוספת מידע על דחיית מועד הדיווח והתשלום למע"מ
- 15.03.2020: הקטנת היקף משרה או הפחתת שכר
- 11.03.2020: הוספנו מידע על הלוואות בסיוע המדינה
תוכנית ה"סיוע" של משרד האוצר וראש הממשלה כפי שהוצגה ביום שני 30.3.20
ביטול ארנונה לעסקים
- משרד האוצר שחרר הודעה שלעסקים שנפגעו כלכלית מהמשבר, יבטלו את הארנונה, אולם טרם פורסמו תקנות בנדון.
- אנו נעדכן את המידע ברגע שיפורסמו תקנות או הנחיות רשמיות.
הנחיות חדשות מיום ד' 25.3.2020 מה מותר ומה אסור , ראו בהודעת משרד הבריאות המצורפת:
ב – 25/3/2020, כאמור פורסמו ברשומות תיקונים לתקנות לשעת חירום (נגיף הקורונה החדש – הגבלת פעילות), התש"ף-2020 וכן תיקון עקיף לתקנות שעת חירום (אכיפת צו בריאות העם (נגיף הקורונה החדש) (בידוד בית והוראות שונות) (הוראת שעה).
- קישור לפרסום ברשומות של התיקונים לתקנות
- משרד ראש הממשלה ומשרד הבריאות פרסמו כעת הודעה משותפת בדבר התקנות החדשות להגבלת הפעילות, על מנת לצמצם את ההתפשטות של נגיף הקורונה בישראל. רצ"ב מכתב משותף משרד ראש הממשלה ומשרד הבריאות, למכתב לחץ כאן . התקנות כוללות צמצום נוסף של היציאה למרחב הציבורי, הטלת אחריות על מעסיקים, סגירות חנויות שאינן חיוניות והטלת הגבלות על תחבורה ציבורית.
מה המשמעות לעסקים:
* איסור הפעלה של בתי עסק :
- לרבות בבית מגורים
- נוסף איסור לגני שעשועים ומתקני שעשועים וכן טיפולי רפואה אלטרנטיבית.
- לבתי אוכל מותר לפעול רק במתכונת של משלוחים
- למקומות למכירת מזון בתי מרקחת וחנויות שעיקר פעילותן מכירת מוצרי היגיינה נוספו גם מכוני אופטיקה וכולם כפופים מעתה לא רק לשני הכללים הקודמים (שמירת מרחק של 2 מטר ומניעת צפיפות בתורים) אלא גם לחובה להגביל בכל עת שהייה של לקוחות ביחס של יותר מ-4 לכל קופה פעילה.
- החנויות היחידות שיכולות להמשיך לפעול הן חנויות למוצרים חיוניים לתחזוקת הבית, מוצרי חשמל, מוצרי תקשורת, שירותי תקשורת ואביזרים רפואיים ובשירות משלוחים בלבד.
*הטלת אחריות על מעסיק: בכניסה למקום עבודה תוצב עמדה למדידת חום לנכנסים למקום העבודה באמצעי לא פולשני. לא תותר כניסה לאדם שחום גופו מעל 38. וכן שמירת מרחק של 2 מטרים בין אדם לאדם ככל הניתן. לעניין זה נציין שידוע לנו שיש קושי לאתר מדחומים כאלו בשוק והעלינו את הטענה בפני משרדי הממשלה רלוונטיים, טרם קיבלנו מענה ברור לבעיה זו.
*לא ניתן להפעיל שירות משלוחים למעט:
- משלוח מוצרים ממכירה בחנות מקוונת באמצעות הטלפון או האינטרנט.
- משלוח מחנויות המותרות בסעיף 2 לעיל.
- משלוחים של עיתונים וכן מוצרים חיוניים לתחזוקת הבית, מוצרי תקשורת, שירותי תקשורת, ואביזרים רפואיים. אין באמור לגרוע משירותי הובלה ובלדרות שאינם לבית הלקוח לרבות הובלת חומרי גלם, ציוד ואספקה. עדיין נותרה החובה להותיר את המשלוח מחוץ לבית הלקוח
אושרו תקנות לשעת חירום והוגדרו ענפים חיוניים במשק, ביום 21 במרץ 2020 בממשלה ואשר מחייב החל מיום 22 במרץ 2020. התקנות הינן בתוקף עד 16 באפריל – לאחר חג הפסח. (לינק לתקנות)
הממשלה אישרה ביום שישי האחרון תקנות לשעת חירום שנועדו להגביל את מספר העובדים במקום העבודה בשל התפרצות נגיף הקורונה. גופים חיוניים במשק יוכלו לפעול עם יותר מ-30% ממצבת כוח האדם. רשימה של כל הגופים
גופים חיוניים במשק יוכלו לפעול עם יותר מ-30% ממצבת כוח האדם
על מנת לוודא שהציבור לא יחוש מחסור במזון, בתרופות, בשירותים פיננסים, באיסוף אשפה, באספקת אנרגיה ועוד, הוגדרו גופים חיוניים שיכולים לחרוג מהכלל הרוחבי. גופים אלה יוכלו לפעול עם יותר מ-30% ממצבת כוח האדם על מנת להבטיח את מתן האספקה הסדירה והשירותים הנדרשים, תוך הקפדה על הנחיות משרד הבריאות. אמצעים אלה נועדו לאפשר לכמה שיותר עובדים לשהות בביתם, למזער את היקף ההדבקות ובמקביל לאפשר תפקוד חיוני של המשק.
אילו ענפים מוגדרים חיוניים?
ענפים שפועלים כסדרם – עד 100%, תוך צמצום ככל הניתן
* כל מערכת הבריאות (כולל אופטיקה) *מגזר פיננסי (כולל בנקים) *משק האנרגיה (כולל חשמל, גז טבעי, נפט, מים) *ענפי המזון (כולל חקלאות, מרכולים, הובלה, אחסנה ועוד) *כל שירותי ההובלה והאחסנה *ענפי הטואלטיקה וחומרי הניקיון *ענפי ייצור התרופות *הנמלים וחברות הספנות *שירותי התקשורת *מקום עבודה שעוסק בעבודות בינוי או תשתית
כללי: אבטחה, ניקיון, חישוב שכר, תחזוקה, טכנאות
ענפים שרק חלק מהמעסיקים בהם יוכלו לעבוד ב-100%, בהתאם למפורט בתקנות וברשימה הרלוונטית
*תחבורה ציבורית – לפי הנחיות משרד הבריאות *חינוך, עבודה ורווחה *ענפי המשק השונים, כלכלה ותעשייה *הגנת הסביבה *רשויות מקומיות *שיכון *דת וקבורה *מפעלים תומכי מערכת הביטחון *ענפים תומכים משק
***********************************************
אודות כל-זכות
הוא מאגר המידע המקיף ביותר על זכויות עובדים ומעסיקים תושבי ישראל והדרך למימושן שמכיל 6,335 ערכים בעברית. המידע מוגש בחינם וללא כוונת רווח. מאגר המידע הוא תוצר של שיתוף פעולה בין עשרות ארגונים ומומחי זכויות מובילים מהממשלה, מארגונים חברתיים ומהאקדמיה.
אתר כל-זכות מופעל ע"י כל זכות בע"מ (חל"צ) שפועלת ממחצית 2017 בסיוע מיזם בין משרד המשפטים, מטה ישראל דיגיטלית במשרד לשוויון חברתי והמכון למנהיגות וממשל בג'וינט ישראל. מטרת המיזם היא שיפור המודעות של תושבות ותושבי ישראל לזכויותיהם/ן באמצעות אתר כל-זכות אשר ירכז מידע מקיף על זכויות שמעניקות רשויות ציבוריות לרבות משרדי ממשלה, יחידות סמך, תאגידים סטטוטוריים ורשויות מקומיות וארגונים ללא כוונת רווח, ועל הדרכים למימושן וינגיש אותן בשפה ברורה ופשוטה, בדגש על אוכלוסיות המתקשות למצות את זכויותיהן. אין בסיוע משרד המשפטים, מטה ישראל דיגיטלית במשרד לשוויון חברתי וג'וינט ישראל משום נטילת אחריות לפעילות האתר או לתכניו.
יודגש :
********** עדכוני לשכת המסחר ירושלים באתר זה וכן העדכונים המוצגים כאן שהועברו מאתר כל זכות במסגרת השת"פ של הלשכה עם האתר כל זכות, פונה לנשים וגברים כאחד. השימוש בלשון זכר נעשה מטעמי נוחות בלבד, אתר "כל זכות" מופעל ע"י כל זכות בע"מ (חל"צ) האתר . המידע באתר הוא מידע כללי ואינו מידע מחייב. הזכויות המחייבות נקבעות על-פי חוק, תקנות ופסיקות בתי המשפט. השימוש במידע המופיע באתר אינו תחליף לקבלת ייעוץ או טיפול משפטי, מקצועי או אחר והסתמכות על האמור בו היא באחריות המשתמש בלבד.