עת רכישת רכב יד שנייה סוגיית הביטוח תמיד נותרת עלומה, שהרי לא מיד בעת העברת הבעלות מספיקים לרכוש ביטוח, והרי לא רוכשים ביטוח לפני העברת הבעלות וסיום העסקה… האופציה המתבקשת היא לנהוג בפוליסה של המוכר עד להסדרת הביטוח, אבל האם היא תקפה לאחר העברת הבעלות על הרכב?
עו"ד שחר זמלר עושה סדר !
———————————
"אתה יכול בינתיים לנסוע עם הביטוח שלי עד מחר," ממהר המוכר להציע בנדיבות לרוכש המאושר ובכך לרוב מסתיימת סוגיית הביטוח. השאלה המתבקשת היא, האם במועד העברת הבעלות תוקף פוליסת הביטוח פוקע?
לרוב התשובה היא לא, הפוליסה אינה פוקעת עם העברת הבעלות, אך כמו בכל סוגיה משפטית לכל כלל יש יוצא מן הכלל…
ביטוח חובה: הביטוח יהיה בר תוקף על פי החוק, אלא אם התקיים חריג כלשהו. לדוגמה, נהג מבלי שבעל הפוליסה אישר לו ונפגע.
יש להבדיל בין שני סוגי פגיעות:
———————————–
1. נזקי הגוף – ללא קשר לנשיאה באחריות התאונה, הנפגע זכאי באופן אוטומטי לפיצויים בסך אלפי שקלים מחברת הביטוח!
2. נזקי רכוש – החוק קובע כי העברת בעלות ברכב אינה פוטרת את חברת הביטוח מאחריות לתשלום תגמולי ביטוח, אלא במקרים מסוימים. כדי שחברת הביטוח תהא פטורה מתשלום, חלה עליה חובת הוכחה מנומקת, כי בכל מקרה היא הייתה נמנעת מלבטח את הבעלים החדשים של הרכב (הרוכש). גישת בית המשפט היום קובעת לרוב כי לא ניתן לשלול כיסוי ביטוחי בכל מקרה שבו הרכב נמכר, אלא יש לבחון אם חל שינוי בסיכון שבו עמדה חברת הביטוח. מאידך גיסא, קיימים הרבה מקרים שבהם בתי המשפט פוסקים לטובת חברות הביטוח ולא מקבלים את טענת תוקף הפוליסה לאחר מועד העברת בעלות ברכב.
לסיכום,
———-
לאחר רכישת רכב יד שנייה ולפני הנסיעה ברכב ע"ח הביטוח של המוכר, בררו מהם תנאי פוליסת הביטוח שלו, והאם אתם עומדים בתנאים אלה. בכל מקרה מומלץ לרוכשים לקנות פוליסת ביטוח מיד לאחר ביצוע העברת בעלות.
*המאמר באדיבות עו"ד שחר זמלר ממשרד עורכי דין וגישור זמלר ושות',
מומחה בתחום תאונות דרכים נזיקין וביטוח, יועמ"ש ארגון צהו"ב – ארגון הצמיגאים והבטיחות בישראל המאוגד בלשכת המסחר וניתן כשירות לחברי הלשכה!!!
מאמר זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי מקצועי.
לקבלת חדשות, עדכונים שוטפים ומידע אטרקטיבי עבור העסק שלך, הצטרפו לעמוד שלנו ועשו לנו לייק: https://www.facebook.com/jerccom/
בתמונה : עו"ד שחר זמלר