עפ"י החלטת בג"צ החל מחודש ספטמבר 2020 מעסיקים לא יחויבו לשלם על יציאתם של עובדים לבידוד וביטל את תעודת המחלה הגורפת לשוהים בבידוד שהוציאה ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, פרופ' סיגל סדצקי
בית המשפט העליון קבע השבוע (ב' 27.7.20) כי יש לבטל את תעודת המחלה הגורפת. בג"ץ קבע כי חוק דמי מחלה אינו מסמיך את ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות להנפיק תעודת מחלה גורפת לכל העובדים השכירים השוהים בבידוד מחשש להידבקות בנגיף קורונה. המשמעות: אם המדינה לא תשנה את החוק – מאוקטובר ימי הבידוד יהיו על חשבון המבודדים.
המשמעות הפרקטית של החלטה: עובדים שיכנסו לבידוד לא יקבלו ימי מחלה גורפים על הימים בהם לא יוכלו להגיע לעבודה – כך קבע בג"ץ ביום שני האחרון , בעקבות עתירות שהגישו מספר ארגוני מעסיקים. עד כה, משרד הבריאות הוציא תעודות מחלה לעובדים שנכנסו לבידוד של 14 ימים בשל חשיפה לחולה קורונה מאומת או חזרה מחו"ל. מרגע שתיכנס לתוקפה פסיקת בג"ץ, בסוף ספטמבר, לא יחויבו עוד המעסיקים לשלם שכר לעובדים בג"ץ מבטל את תעודת המחלה הגורפת של סדצקי: המבודדים.
נשיאת בית המשפט העליון ציינה כי על המדינה להסדיר את הנושא, היות והיא זו שלוקחת את החירות של האנשים ומכניסה אותם לבידוד, ואין זה נכון שהמעסיקים יישאו בעלויות הללו.
נשיא לשכת המסחר ירושלים דרור אטרי : " החלטת בג"צ חשובה ועושה צדק עם המעסיקים, לא יעלה על הדעת שהמעסיקים ייקחו על גבם תשלומים מהן אלה והמדינה לא תיקח אחראיות על החלטותיה. המדינה החליטה לשלוח עובדים לבידוד היא גם זאת שצריכה לממן אותו – ולא המעסיקים והעובדים. אני קורא לממשלה לקחת אחראיות לפצות את העסקים והמעסיקים רטרואקטיבי ולקיים את החלטת בג"צ עוד היום. "