שר הכלכלה, ניר ברקת בוועידת שדרות לכלכלה: "נילחם מלחמת חורמה בקרטלים" אלון דוידי, ראש עיריית שדרות, פתח את הועידה: "עיריית שדרות הובילה בשנים האחרונות לפיתוח מואץ בתחום הכלכלי, אני מודה ללשכת המסחר י-ם על שיתוף הפעולה לקידום וועידה זו " , דרור אטרי: "אדוני שר האוצר – התבלבלת. פגעת בעסקים, פגעת בתושבים, פגעת בעמוד השדרה של המשק הישראלי, בטל את ארנונת הצפויה לשנת 2024 וקדם הפחתת המע"מ ל – 12% "
השר וסרלאוף בכנס שדרות: "באיגום משאבים נגייס את הכסף שחסר להקמת חדר מיון קדמי בשדרות" כנס שדרות לכלכלה אופיר ליבשטיין, ראש מועצת שער הנגב: "משהו גדול צומח כאן" סגן מ"מ ראש המועצה אזורית אשכול, דודי אלון (Dudi Alon): ״לא צריך להביא את הפריפריה להייטק, צריך להביא את ההייטק לפריפריה״.
הבוקר (ג' 13.6.23 ) נפתחה בשדרות 'ועידת שדרות לכלכלה', בהשתתפות שרים ובכירים במשק. הוועידה מתקיימת בשיתוף לשכת המסחר ירושלים ומעוף דרום ושפלה מטעם הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד הכלכלה והתעשייה ובמסגרתה מתקיימים מושבים בנושאים חדשנות תחת איום, הייטק ויזמות, חקלאות מתקדמת במדבר, תעשייה וחוסן בינלאומי באזורי איום ביטחוני.
לדברי המארגנים מטרת הוועידה היא הובלת ההשפעה על מדיניות הממשלה הנוכחית וזו שיבואו אחריה בהיבטים הכלכליים והנגשת זכויות לתעשיינים, בעלי עסקים ויזמים במרחב. הוועידה משקפת, כך לדברי המארגנים, את הצמיחה חסרת התקדים של האזור, הצורך בשינוי הנרטיב החברתי הרווחתי לשיח כלכלי, עסקי וצומח. זאת לצד הביקושים חסרי התקדים לדיור באזור ועל רקע, בין היתר, פתיחה של מרכזי תעסוקה חדשים המעניקים תעסוקה איכותית לאלפי תושבים באזור, ביניהם גם חממות טכנולוגיות וחברות הייטק.
אלון דוידי, ראש עיריית שדרות, פתח את הועידה: "עיריית שדרות הובילה בשנים האחרונות לפיתוח מואץ בתחום הכלכלי, שכולל הקמת חברות הייטק מקומיות וגיוסן של חברות הייטק בינלאומיות לפתיחת שלוחות דרומיות דווקא כאן, בשדרות, יצירת פרויקטים בינלאומיים.
"על-אף הפגיעות הפיזיות והנפשיות שתושבי שדרות והאזור רגילים לספוג כבר 20 שנה, הם מפגינים איתנות, חוסן ועוצמות גם בתחומים הללו וגם בתחומים הכלכליים. לצד האיום הבטחוני, שדרות והמרחב הפכו לעוגן כלכלי מרכזי באזור ויחד עם המועצות השכנות אנו מובילים פרויקטים כלכליים ברמה בינלאומית. ועידת שדרות לכלכלה משקפת את המעבר ממרחב שעוסק באתגרים חברתיים ושסעים למרחב שעוסק בפיתוח כלכלי והעצמת המגזר העסקי. בשנים האחרונות, באמצעות כוחות משותפים, הפכנו את אזור שדרות ועוטף עזה לעוגן כלכלי ותעשייתי המושך אליו מגוון עצום של יוזמות. הברזל שיורים עלינו אויבינו משמש אותנו לצמיחה ובניה", מסרו המארגנים", הוסיף.
לשכת המסחר ירושלים בועידת שדרות לכלכלה:
"אדוני שר האוצר – התבלבלת. פגעת בעסקים, פגעת בתושבים, פגעת בעמוד השדרה של המשק הישראלי"
הבוקר נפתחה בשדרות 'ועידת שדרת לכלכלה' שעוסקת בצמיחתו הכלכלית של אזור העוטף הנמצא תחת איום ביטחוני מתמיד. דרור אטרי, לשכת המסחר ירושלים, נשא דברים ופנה לשר האוצר, שביטל השתתפותו באירוע: "לא פשוט להיות בעל עסק במדינה שלנו. עפ"י החוק בישראל עולה הארנונה כל שנה. ב-2024 היא צפויה לעלות ב 2.68%. זוהי העלייה הגבוהה ביותר משנת 2014. שר האוצר, שהיה צריך להיות פה לא הגיע. ביטל ברגע האחרון. אדוני שר האוצר, התבלבלת. אם אתה חושב שבעלי העסקים בישראל הם הקופה החולבת שלך – התבלבלת. פגעת בעסקים, פגעת בתושבים, פגעת בעמוד השדרה של המשק הישראלי"
שר הכלכלה, ניר ברקת בוועידת שדרות לכלכלה:
"נילחם מלחמת חורמה בקרטלים"
שר הכלכלה ניר ברקת, בכנס שדרות לכלכלה: "מוצרי הצריכה בישראל גבוהים בכ 30% ממדינות אירופה ולכך יש מספר סיבות ובהן: עודף רגולציה, פעילות קרטליסטית ומניעת יבוא מקביל. בכוונתי לפעול לצמצום משמעותי של רגולציה באמצעות אימוץ מדיניות על פיה – מה שטוב לאירופה, טוב לנו. מוצרים שעומדים בתקן האירופאי בהחלט עומדים בתקן הישראלי וניתן לחסוך את הבדיקות בנמל ובכל לצמצם עלויות באופן משמעותי. עשינו פיילוט כבר עם חברת קרפור ובכוונתי להרחיב את הנושא. לצד זאת בכוונתי לפתוח את השוק ליבוא מקביל באופן משמעותי על מנת לפתוח את השוק לכל יוזמה.
בנוסף לאלה – אני אומר פה באופן הברור ביותר – נילחם מלחמת חורמה בקרטלים שמונעים תחרות, מונעים הכנסת מוצרים חדשים.
כנס שדרות לכלכלה:
"משהו גדול צומח כאן"
במושב האחרון בועידת שדרות לכלכלה בהשתתפות, אופיר ליבשטיין, ראש מועצת שער הנגב, סלעית לב מרשות החדשנות, ד"ר ערן נווה, סיון שחורי, מנהלת דזרטק מיוזמת קרן מיראז'
במושב האחרון בועידה עסקו בהזדמנויות שמספק הנגב בתחום האגרוטק. "מרחב הנגב המערבי ידוע כ"אסם התבואה של מדינת ישראל", בשנים האחרונות צומח פה משהו גדול, המרחב החקלאי הגדול במדינה הופך למרכז ידע וחדשנות חקלאית- כזה המושך אליו יזמים, חברות, מחקרים והשקעות בתחום" פתח אופיר ליבשטיין, ראש המועצה האזורית שער הנגב.
סיון כהן שחרי, דזרטק, הציגה את הליך המדבור המואץ ואת החשיבות בהתמודדות עם השלכותיו: "תהליך המדבור מתפשט בעולם כתוצאה משינויי האקלים הגלובליים. יותר אזורים סובלים משחיקת קרקע, אקלים קיצוני וממחסור חמור במים. כששומעים את המילה בצורת עולות תמונות של הסהרה, אך ב-2023 הסהרה היא אזור אחד לצד עוד רבים שסובלים מאתגרים מדבריים – ספרד ואיטליה באירופה, סין באסיה, החוף המערבי של ארצות הברית ועוד מדינות נאלצות להתמודד עם תנאי קיצון. כיום, 17 אחוז מהאירופאים מושפעים מבצורות הולכות ואורכות, והמספר רק עולה. לצד הגידול המשמעותי באוכלוסייה, האדמות שלנו הולכות ונשחקות בגלל תהליכי זיהום, המלחה ושחיקה כתוצאה מפעילות לא מקיימת וחקלאות אינטנסיבית. 120 מיליון דונם של אדמה נשחקים בשנה, לכן אתגר אספקת המזון הוא כפול: הביקוש גדל, בעוד שההיצע מתקשה לעמוד ביעדים. זאת, לצד המחסור החריף במים, שבארצות הברית לבדה נאמד בהפסד של כ-249 מיליארד דולר מאז 1980, מהווים אתגר גלובלי שישפיע על כולנו ככל ששינויי האקלים יחריפו"
מ"מ נשיא לשכת המסחר ירושלים משרד עו"ד שי ארז ושות' בראיון האולפן הפתוח – בוועידת שדרות לכלכלה – עסקים רבים סובלים מרגולציה מסועפת ולא מודעים לחשיפה לתביעות כנגד פרסומים באינטרנט
לדברים באולפן הפתוח סרקו את האפליקציה
השר וסרלאוף בכנס שדרות: "באיגום משאבים נגייס את הכסף שחסר להקמת חדר מיון קדמי בשדרות"
שר הנגב, הגליל והחוסן הלאומי, יצחק וסרלאוף השתתף בוועידת שדרות כלכלית לאומית של שדרות וישובי עוטף עזה. הועידה התקיימה בעיר שדרות ועסקה בצמיחתו הכלכלית של אזור העוטף הנמצא תחת איום ביטחוני מתמיד. מטרת הוועידה היא ההשפעה על מדיניות הממשלה הנוכחית ואלו שיבואו אחריה בהיבטים כלכלה וסיוע לתעשיינים, בעלי עסקים ויזמים במרחב.
השר וסרלאוף התייחס בתחילת דבריו למצוקה במענה הרפואי בשדרות: נגייס את הכסף שחסר להפעלת חדר מיון קדמי בשדרות על ידי איגום משאבים עם משרדי הממשלה. בעקבות פניית ראש העיר אלון דוידי, שוחחתי עם יו"ר הקואליציה אופיר כץ ויש הסכמה, שנעשה איגום משאבים לטובת העניין הזה. אנחנו על זה".
השר וסרלאוף הוסיף כי בקרוב יתממשו פרוייקטים נוספים: "המשרד פתח ממש בימים אלו קול קורא לתמיכה בביצוע ויישום פרויקטים התורמים להעצמה כלכלית ומהווים מנוע צמיחה אזורי. ובנוסף המשרד עומד לתמוך בסכומים של עד 12 מיליון שקלים בפרויקטים בראיה אזורית שיהוו כלי ליצירת שגשוג לתושבים ולרשויות– פיתוח מקורות תעסוקה, הגדלת הכנסות של רשויות, יצירת מנועי צמיחה, ופרויקטים שיחוללו שינוי במרחב, קול קורא זה מביא לידי ביטוי את חזון המשרד כי ראייה מרחבית ופיתוח כלכלי הם אחד העוגנים המרכזיים ליישוב הנגב ולפיתוחו".
לדברי השר וסרלאוף: "מדובר בצעד נוסף לקידום העיר והאזור כולו, צעד של צמצום פערים ושיפור איכות החיים".