כנס האקתון – יצא לדרך !!!
לשכת המסחר ירושלים ועירית ירושלים, הממונה על המחלקה לגיל השלישי הגב' עדנה דרנל ומנהלת חוסן כלכלי 60+ סיגל מרדכי מזמינים אותך לכנס ראשוני וייחודיי מסוגו בישראל
בו לוקחים בכירי המגזר העסקי, רשות המקומית עירית ירושלים והגיל השלישי, אשר יתקיים
בספרייה הלאומית | כ"ג חשון תשפ"ה 24.11.2024 | פתיחת שערים 08:30 | שעת התחלה 09:00 סיום 14:00
מה זה האקתון? הגדרה
האקתון (באנגלית: hackathon) הוא אירוע תחרותי, במסגרתו קבוצות מעורבות מנסות לפתח את הפתרון הטוב ביותר לבעיה נתונה בזמן מוגבל. האקתון קלאסי הוא טכנולוגי מטבעו ונמשך 24-72 שעות, אך כיום ישנם סוגים רבים של האקתונים – עסקיים, להנהלה בכירה, לפיתוח ארגוני, לצוותי מכירות, לקיק-אוף ארגוני וכיו״ב.
בסוף ההאקתון, צוות שיפוט בוחן את הפתרונות על סמך סט מוגדר של קריטריונים (סטייל תוכנית ״הכרישים״), והצוות עם הניקוד הגבוה ביותר מנצח – ובדרך כלל זוכה בפרס.
המונח Hackathon באנגלית נולד מחיבור של המונחים Hacking ו-Marathon. שהמילה hacking לא תבלבל אתכם – לא מדובר בפריצה לפנטגון. המילה hacking בימינו משמשת לתאר פתרון בעיה בצורה מהירה וחכמה (מכירים life hacks?).
לעתים קרובות, המטרה המרכזית של ההאקתון אינה בהכרח התוצרים, אלא החיבור בין המשתתפות והמשתתפים, יצירת מודעות לנושא חשוב, או הטמעה של כלים חדשים. לכן האקתון הפך לכלי פופולארי במיוחד בארגונים גדולים.
האקתון טיפוסי עוסק באתגר טכנולוגי או מסחרי. בהאקתונים מסויימים התוצר הוא מוצר טכנולוגי (״דמו״), ובהאקתונים אחרים התוצר יכול לקבל אופי עסקי יותר. כיום, באמצעות שימוש בטכנולוגיות בינה מלאכותית (AI), כגון ChatGPT, ניתן לפתח בהאקתון מוצרים בזמן קצר מאוד, גם ללא ידע טכנולוגי מקדים.
שלבי תחרות האקתון
ההאקתון מורכב מכמה שלבים:
הצגת האתגר (discovery)
בו נציגים מהגוף שתכנן את האתגר מתארים את האתגר שסביבו ההאקתון. האתגר חייב להיות מנוסח היטב כדי שהצוותים בהאקתון ידעו לענות על הצרכים של הלקוח ולפתח פתרונות רלוונטיים. מומלץ לבצע שלב זה עוד לפני יום ההאקתון.
העלאת רעיונות (ideation)
הצוותים דנים באתגר, ובעזרת המנטורים מעלים רעיונות ובוחרים את הטוב ביותר, איתו הם יתקדמו בהאקתון. מעורבות המנטורים קריטית כדי להכווין את הצוותים לפתרון אידאלי מבחינה טכנולוגית ועסקית. מומלץ לבצע שלב זה עוד לפני יום ההאקתון.
פיתוח (hacking)
החלק הארי בהאקתון הוא שלב הפיתוח, והוא בדרך כלל אורך 24 שעות. בזמן הזה הצוותים מאפיינים, מעצבים ומפתחים את הרעיון עליו חשבו, ובמקביל מכינים מצגת בסגנון פיץ׳ למשקיעים, אותה הם יציגו מול השופטים. ככל שלצוות יש דמו מפותח יותר, כך עולה הסיכוי לשכנע את השופטים שמדובר בפתרון בר ביצוע.
גמר (finals)
אירוע האקתון מסתיים בגמר גדול, בו הצוותים עושים פיץ׳ מול צוות שופטים, אשר בוחרים את המנצח או המנצחים. בדרך כלל לגמר מוזמנים אורחים רבים, ויש חשיבות רבה לאיכות הפיצ׳ים שמוצגים על הבמה. ככל שהפיצ׳ים איכותיים יותר, כך אירוע הגמר מרשים יותר. ניתן לבצע שלב זה אחרי ההאקתון (לדוגמה, אם רוצים ליצור גמר בנפרד).
מעוניינים לקחת חלק בכנס ולהעשיר את עצמכם בכלים מעשיים מבכירי המגזר העסקי בענפים רבים במשק הישראלי ?… רוצים להיות מנוטרים לאנשים איכותיים, בעלי ניסיון רב שנים בענפים שונים בארץ?..
מוזמנים לשלוח מייל למייל הלשכה בכתובת : JERCCOM@INTER.NET.IL