יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה התשכ"ג- 1963 ד' באייר, הוא יום הזיכרון ותחילתו משקיעת החמה אור ליום ד' באייר, וסיומו עם צאת הכוכבים למחרתו. השנה, יום הזיכרון חל ביום רביעי, 14 באפריל 2021 עצמאות.
ערב יום הזיכרון יחול ביום שלישי, (13.4.21) יום זה נחשב ליום עבודה רגיל. יום הזיכרון נחשב לערב חג.
- מקומות שעובדים בהם 6 ימים בשבוע, כל שעת עבודה מעבר ל – 7 שעות, תיחשב כשעה נוספת
- מקומות שעובדים בהם 5 ימים בשבוע, יום עבודה יהיה בן 8 שעות בתשלום של 9 שעות, או יום עבודה של 7 שעות בתשלום של 8 שעות
- זכאות להיעדרות מעבודה ביום הזיכרון: עובד שהוא קרוב משפחה (הורים, בן/בת זוג, ילדים, אחים ואחיות) של חלל מערכות ישראל או של חלל פעולות איבה רשאי להיעדר מעבודתו ביום הזיכרון, והמעסיק לא ינכה את היעדרותו ממכסת ימי החופשה או משכרו.
- במקום עבודה שבו חל הסכם קיבוצי כללי /מיוחד ו/או צו הרחבה או הסכם אישי או נוהג המיטיב עם העובד, יש לנהוג בהתאם להוראה המיטיבה.
פתיחת עסקים ביום הזיכרון: על פי סעיף 4 לחוק יום הזיכרון, בערב יום הזיכרון, יהיו בתי הקפה סגורים מתחילת יום הזיכרון ועד לזריחת השמש למחרתו. ביום הזיכרון נאסר על פי החוק לקיים עינוגים ציבוריים. עינוג ציבורי לפי חוק רישוי עסקים, התשכ"ח- 1968 כולל: הצגות של תיאטרון או קולנוע, קונצרט, דיסקוטק, מופעי מחול, ריקודים, קברט, קרקס, משחק או ספורט, וכל עינוג כיוצא באלה, בין שהם בתמורה ובין שלא בתמורה, למעט הרצאה או ויכוח שמטרתם העיקרית היא חינוכית, אף אם הם מלווים לצורך הדגמה הצגת תמונות או השמעת צלילים.
באשר למקומות העבודה, שאינם בתי קפה ועינוג ציבורי, אין בחוק התייחסות לשעות הפתיחה והסגירה שלהם, במהלך יום הזיכרון. עניין זה מוסדר באופן מקומי של הרשות המקומית הספציפית.
יום העצמאות חל השנה ביום חמישי, 21.04.15 והוא יום שבתון שהמעסיק חייב בתשלומו
עובד הנאלץ לעבוד ביום העצמאות (מתחיל בשעה 20:00 בערב יום העצמאות ומסתיים בשעה 20:00 בערב למחרת) זכאי לגמול בגין עבודה ביום חג ובנוסף יום חופשה חילופי (או תשלום של 200% בגין העבודה בפועל ובגין השבתון)